Ексклюзиви
четвер, 21 квітня 2011 19:54

"Блохін не чарівник і не може розписатися кров'ю" - Суркіс

"Блохін не чарівник і не може розписатися кров'ю" - Суркіс

Олегу Блохіну, який очолив національну збірну України, обіцяють створити максимально комфортні умови трудового контракту. Про це сказав президент ФФУ Григорій Суркіс.

"Олег Володимирович набрав 19 голосів з 27, - зазначив Григорій Михайлович. - З ім'ям цієї людини нас пов'язують найкращі спогади про чемпіонат світу 2006 року. Але хочеться жити не ними, а реальним життям. Сподіваємося, що за короткий час він створить конкурентоспроможний колектив".

До Олега Блохіна збірну з приставкою "в.о." очолював Юрій Калитвинцев.

"Ми подякували Юрія Миколайовича за виконану роботу, він до неї підходив творчо. Рішення щодо Блохіна сприйняв цілком адекватно. У цій ситуації немає переможених, всі роблять спільну справу. Чи змогли б Калитвинцев і Блохін працювати разом? Тільки вони можуть вирішити. Адже це велика відповідальність", - підкреслив президент ФФУ.

Один з кандидатів на пост наставника національної збірної Павло Яковенко зняв свою кандидатуру.

"Павло Олександрович хотів завершити підготовку молодіжної збірної до чемпіонату Європи. До того ж у разі успіху в Данії його хлопці поїдуть на Олімпіаду -2012 в Лондон. Яковенко муж мудрий, і прагматичний і тому попросив зняти свою кандидатуру. Неможливо сидіти на двох стільцях, а точніше - між ними", - сказав Григорій Суркіс.

Контракт з Блохіним буде підписаний пізніше.

"Ми знайдемо такий варіант, який дозволить тренеру відчувати себе спокійно. Все повинно робитися поступово. Блохін не чарівник, а реаліст і прагматик. І не може розписатися в документі кров'ю. У кожного тренера бувають удачі і невдачі. Ліппі з Італією в 2006 виграв чемпіонат світу, а в 2010 навіть з групи не вийшов. У кожного своя доля і аура. Але будемо сподіватися, що зірки стануть вдало", - зазначив Сукріс.

Президента ФФУ запитали, чи потрібна збірній допомога олігархів.

"Допомога завжди потрібна. Інша справа, чи стоїть хтось з простягнутою рукою. Про футболістів і тренерів збірної завжди дбали. Я скажу, що у відборі на ЧС-2006 команда куди більше отримала мотивації, ніж збірна Італії. Пам'ятається, Віктор Янукович запропонував створити фонд підтримки збірної. Якщо це ще актуально, ніхто проти не буде", - резюмував президент ФФУ.

Зараз ви читаєте новину «"Блохін не чарівник і не може розписатися кров'ю" - Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути