Ексклюзиви
понеділок, 03 грудня 2007 08:48

Протасов: не зважаючи на "грецьке" минуле, уболіватиму за Росію

Головний тренер "Дніпра" Олег Протасов поділився своєю думкою щодо суперників збірної Росії на груповому етапі Євро-2008, повідомляє "Спорт-Експрес".

- Збірна Греції, якій влітку належить захищати титул чемпіона континенту, виявиться непростим суперником для будь-якої команди. Думаю, Рехагель показує приклад, як повинен працювати з "чужою" збірною тренер-іноземець. Для нього не має першорядного значення, якщо футболіст, на якому він зупинив вибір, з якоїсь причини нечасто виступає за клуб. Тренер володіє мистецтвом за короткий час підтягати гравця до необхідного рівня. Так було свого часу з Басінасом, Харістеасом, деякими іншими видними фігурами збірної. Відмінною рисою Рехагеля є і те, що він з більшим бажанням запрошує у збірну легіонерів, ніж тих, хто виступає у Греції. Очевидно, іншим національним чемпіонатам він довіряє більше. Гра збірної виглядає збалансованою перш за все за рахунок відладженої оборони - команда дуже мало пропускає. При цьому її нерідко звинувачують у "невидовищному" футболі. Футбол, у який грає команда Рехагеля, я б назвав акуратним. Він робить ставку на крупних, фізично сильних захисників, здатних не тільки стояти стіною на підступах до своїх воріт, утворюючи непрохідний редут, але і створювати реальну небезпеку воротам суперників при розіграші "стандартів". Вельми переконливо виглядає і середня лінія команди.

Як виступлять влітку збірні Греції, Іспанії, Швеції і Росії, яких доля вчора звела в одній групі на Євро-2008? Я дуже поганий провісник, але все таки ризикну віддати роль фаворитів іспанцям. Решта три команди будуть приблизно на рівних претендувати на другу путівку в плей-офф. А уболівати, не зважаючи на "грецьке" минуле, буду за Росію.

Зараз ви читаєте новину «Протасов: не зважаючи на "грецьке" минуле, уболіватиму за Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути