четвер, 14 лютого 2019 19:00

Проблеми не лише в команді, а й в клубі - експерт розповів про кризу "Челсі"

В останньому турі Англійської прем'єр ліги, лондонський "Челсі" зазнав розгромної поразки від "Манчестер Сіті" (0:6). Ця поразка стала другою розгромною за останні три матчі. "Челсі виступає нестабільно, та чередує розгромні перемоги з поразками.

  Останні чотири матчі "Челсі"
Останні чотири матчі "Челсі"
Спробував розібратися в причинах такої гри "Челсі" експерт, журналіст, головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков.

"Великі негаразди у команді. Великі негаразди в клубі. Тільки так можна пояснити проблеми "Челсі" із якими стикнулася команда в останній час. Із самого початку було великим запитанням, чи підходить Мауріціо Саррі для " Челсі". Після Антоніо Конте знову обрали італійський вектор. Якщо Конте був переможцем із "Ювентусом" то Саррі серйозних звитяг не має. Його "Наполі" так і залишися другим.


Хороший старт "аристократів" заспокоїв скептиків, в тому числі і мене. Новачок клубу Жоржиньо роздавав класні передачі. Тактика наче працювала, а потім почалися проблеми. Це десь нагадувало ситуацію із Роберто ді Маттео, який після перемоги в Лізі чемпіонів на страті наступного сезону мав 6 перемог поспіль, а потім розпочалася криза, яка коштувала тренеру відставки.

Старт сезону вийшов потужним, але потім почались проблеми в атаці

Старт сезону у Саррі вийшов доволі хорошим. А потім команда почала виглядати дуже слабко в атаці. Кожен момент біля воріт суперника строювався дуже складно. Багато чого залежало від індивідуальної майстерності гравців. Все почалося зі слабких матчів проти "Евертона" та "Вулверхемптона". Виявилося, що Жоржиньо губиться на полі, коли проти нього ставлять персонального опікуна. В цій ситуації команда просто не знає що їй робити на футбольному полі.

Великою проблемою стали експерименти Саррі із провідним гравцем Канте, якого почали награвати ближче до правого флангу. На цій позиції француз не може до кінця проявити свої кращі якості. Це не зовсім його місце не футбольному полі. При тому, що на позиції опорника у Канте виходило грати дуже добре. Жоржиньо у відборі абсолютно не рівня Канте. Особливо це видно в матчах проти сильних команди, коли середина поля стає прохідним двором. Схема із Жоржиньо в ролі опорника не має свого майбутнього. Проблеми в обороні нікуди не поділися. Давид Луїс ніколи не був сильним захисником. Неочікувано втратив форму лівий захисник Марку Алонсо. Воротар Кепа не виручає. Ротація Вілліана та Педро не йде не корись команді.

Саррі дадуть шанс все виправити, бо на гравців під його стиль витрачено багато грошей

Тепер питання вже не до Саррі, а до клубу: як можна входити в сезон не вирішивши питання форварда? Розраховувати на Морату та Жиру не приходиться. На рахунок цих гравців було зрозуміло ще раніше. Як можна було відпускати такого класного форварда, як Дієго Коста? Це нападник, який забиває стабільно 20 голів за сезон. Підписання Ігуаїна напрошувалося ще на початку січня, коли тільки трансферне вікно відкривалося.


Відставки Саррі поки чекати не приходиться. З тієї причини, що у нього багато вкладено коштів. Саме під цього тренера влітку прийшов Жоржиньо. Зараз взяли Ігуаїна. Клуб витратив на гравців під Саррі великі гроші, тому так просто не буде звільняти тренера. Десь йому шанс виправити ситуацію

Контракти Вілліана та Азара підходять до завершення. Обидва гравці – важливі для " Челсі". Невизначеність з обома – теж не йде на користь нікому. Або їх потрібно було продати та шукати заміну, або підписувати із ними довгострокові контракти. Це проблема знаходиться також у площині клубу. Неможливо розраховувати на результат, коли Саррі має конфлікт з Азаром.

Якщо "Челсі" знову беззубо зіграє проти "Манчестер Сіті" в фіналі Кубка, то Саррі можуть звільнити

Можна зрозуміти поразку від "Манчестер Сіті". Дійсно команди Гвардіоли зараз одна із кращих у Європі. Але 4-0 від "Бормута" не лізе ні в які ворота. " Челсі" просто розвалилося по ходу гри. Складається враження, що Саррі просто втратив контроль над командою

Кажуть, що Саррі дали місяць на виправлення ситуації. Думаю, що стільки часу в нього не буде. 24 лютого фінал Кубка Ліги проти того самого "МС". Якщо у цьому матчі не буде покращення гри – італійського тренера відправлять у відставку. Я не вірю, що можуть бути позитивні зрушення за цей час", - розповів для Gazeta.ua Артем Франков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Челсі" знайшов заміну Саррі - назвали наступника

Раніше, Франков назвав головну причини переходу Ракицького в пітерський "Зеніт".

Зараз ви читаєте новину «Проблеми не лише в команді, а й в клубі - експерт розповів про кризу "Челсі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути