пʼятниця, 01 лютого 2019 00:50

Ракицький поїхав у Росію через непорозуміння з головним тренером "Шахтаря"

Перехід захисника збірної України Ярослава Ракицького з "Шахтаря" до "Зеніта" не став несподіванкою. Хоча б тому, що в "Зеніті" працює Анатолій Тимощук. Ви не почуєте закидів у його ­сторону з боку представників "Шахтаря".

Є інтереси суто ділові. Якщо абстрагуватися від патріотичних, моральних чинників — "Шахтар" провів вдалу угоду. Водночас прорахував для себе всі можливі іміджеві втрати. Ракицький уже немолодий — у серпні виповниться 30 років. Може зазнати травми. Має такі відносини з керівництвом "Шахтаря", що його доведеться відпускати в будь-який момент. І ми не знаємо позиції сторін. Наскільки Ракицький вимагав трансферу в "Зеніт" і чи вимагав взагалі. Тут "Шахтар" міг отримати безвихідну ­ситуацію.

Причина переходу — непорозуміння із головним тренером Паулу Фонсекою. Скоріше за все, саме португальський тренер виступав ініціатором трансферу Ракицького. У своїх перших матчах на чолі "Шахтаря" Фонсека намагався прибрати Ракицького з основного складу. Але тоді через низку причин цього зробити так і не вдалося. Насамперед тому, що замінити Ракицького суто в ігрових якостях поки що в "Шахтарі" було ніким. Зараз теж не зрозуміло, чи це вдасться.

Поки що не схоже, що "Шахтар" мінятиме Ракицького кимось із легіонерів. Донеччани не хочуть відходити від принципу довіри до українських футболістів у центрі захисту. Моя версія — Микола Матвієнко буде на цій позиції.

"Зеніт" грає за схемою у три центральних оборонці. В молоді роки Ярослав діяв на позиції лівого захисника. Тому не бачу проблем у тому, щоб Ракицький зіграв на будь-якому місці зліва в обороні. Звичайно, якщо перебуватиме в хорошій фізичній формі.

До збірної України його не викликатимуть. Не так давно у подібній ситуації опинився Євген Селезньов. Доки нападаючий грав у Росії за "Кубань", його не викликали до лав збірної. Тільки поїхав на чемпіонат Туреччини — отримав запрошення від Андрія Шевченка.

Я сумніваюся, що тренер збірної влаштовуватиме конфлікт або протистояння з уболівальниками на рахунок Ракицького.

Нинішню Федерацію футболу очолюють політики. Тому політичні рішення мають брати гору. Також варто рахуватися з уболівальниками. Важко уявити, як поведеться фан-сектор, коли Ракицький опиниться в основному складі національної команди.

Зараз ви читаєте новину «Ракицький поїхав у Росію через непорозуміння з головним тренером "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути