вівторок, 10 грудня 2013 14:36

"Прийшов до влади Ющенко, і Кучера продали за 75 тисяч замість мільйона" - Селюк

"Прийшов до влади Ющенко, і Кучера продали за 75 тисяч замість мільйона" - Селюк
Дмитро Селюк. Фото: sport-xl.net

Причиною звільнення Дмитра Селюка з посади віце-президента донецького "Металурга" стало президентство Віктора Ющенка. А Рінат Ахметов визнав, що помилився, не запросивши в "Шахтар" Яя Туре. Про це Дмитро Дмитрович написав у своєму блозі на ua.tribuna.com.

"Коли я приходив у "Металург", клуб не мав ні бази, ні тренувального центру, нічого. Після тренування команда півгодини їхала на автобусі, щоб прийняти душ. У такий клуб, який тільки створювався, привезти зовсім вже класних футболістів було не можна. Керівництво клубу запросило мене на посаду віце-президента, щоб я допоміг все це організувати і вибудувати в клубі систему. Можна до мене як завгодно ставитися, але треба пам'ятати: за той час, що я провів у "Металурзі", ми тричі стали бронзовими призерами і один раз четвертими", - пише він.

За словами Селюка, зміна управління країною в 2005 році негативним чином вплинула на фінансову політику клубу.

"Йшов 2005 рік, до влади прийшов Ющенко, і щоб показати свою лояльність, клуб запросив на моє місце Сергія Осику , який до цього керував штабом "помаранчевих"у Донецьку. Не встиг я піти, як першим же рішенням Осики запрошеного при мені Кучера продали в "Металіст" за 75 тисяч - у той час як його можна було продати і за мільйон. Такі от професіонали працювали в той час у "Металурзі". Був там і спортивний директор Вардан Ісраелян, він, правда, до цих пір там. Ісраелян постійно плів інтриги, ненавидів мене всіма фібрами душі, вже не знаю за що. Я його навіть на поріг бази не пускав. Але він був у добрих стосунках з Мкртчяном і кожного разу наспівував йому на вухо саме те, що Мкртчян хотів чути.

Рінат Ахметов виявився єдиним, хто визнав свою помилку в тому, що Яя Туре (нині виступає за "Манчестер Сіті" - Ред.) не затримався в Україні.

"У Яя Туре вже була пропозиція від "Парі Сен- Жермен", але я переконав його поїхати в Україну. Він послухав моєї ради, і ви самі знаєте, що було далі. Але коли він грав тут, всі ці знавці про нього нічого хорошого не говорили. То він тягучий, то повільний. А зараз, після "Барселони", вони починають розповідати: так, ми ще тоді бачили в ньому талант, те та се. Але єдиним, хто дійсно визнав свою помилку, був Рінат Ахметов. Правда, в "Шахтаря" тоді був інший вектор розвитку, і саме тому вони відмовилися від Туре", - сказав він.

Нинішні результати "Дніпра" Дмитро Дмитрович не вважає заслугою Хуанде Рамоса.

"Нехай "Зоря" обіграла "Дніпро"- але це більше свідчить про роботу Рамоса. Я взагалі вважаю, що "Дніпро" більше робить не Рамос, а тріо Коноплянка - Матеус - Зозуля. Я б хотів подивитися, на якому місці опинився б "Дніпро" без них. Потрібно дивитися на те, в яких умовах працює тренер і як його результат співвідноситься з ресурсами, які дає йому клуб. Ось тренер "Генка" Маріо Беен - у нього зарплата менше в 10 разів, ніж у Рамоса. А він щороку виграє небудь виграє у Бельгії - при тому, що "Генк" щороку продає багато футболістів накшталт Куртуа і Де Брюйне в топ- клуби", - підкреслив Дмитро Селюк.

Зараз ви читаєте новину «"Прийшов до влади Ющенко, і Кучера продали за 75 тисяч замість мільйона" - Селюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути