пʼятниця, 20 серпня 2010 17:20

Прибутки від реклами зробили Шарапову найбагатшою спортсменкою світу

Прибутки від реклами зробили Шарапову найбагатшою спортсменкою світу

Російська тенісистка Марія Шарапова очолила список спортсменок з найвищими доходами, складений журналом "Forbes".

З червня 2009 по червень 2010 року Шарапова заробила $ 24,5 мільйона, причому призові за участь у турнірах склали лише близько мільйона доларів. Основний дохід російській тенісистці принесли рекламні контракти, продаж прав на використання імені, а також випуск власної лінії спортивного одягу.

Друге і третє місця в рейтингу зайняли американські тенісистки, сестри Вільямс. Серена за рік заробила $ 20,2 мільйона, а Венус - $ 15,4 мільйона. На четвертому місці в списку розташувалася американська автогонщиця Даніка Патрік, яка заробила за рік $ 12 мільйонів. Замикає п'ятірку лідерів корейська фігуристка, чемпіонка Олімпійських ігор у Ванкувері Кім Ю На з річним доходом в $ 9,7 мільйона.

У десятку спортсменок з найвищими доходами також увійшли три гольфістки - Анніка Соренстам зі Швеції ($ 8 мільйонів - 6-е місце), Паула Крімер зі США ($ 5,2 - 9-е місце) і Лорена Очоа з Мексики ($ 5 мільйонів - 10 -е місце), а також дві тенісистки з Сербії - Ана Іванович ($ 7,2 мільйона - 7-е місце) і Олена Янкович ($ 5,3 мільйона - 8-е місце).

За матеріалами Liga.net

Зараз ви читаєте новину «Прибутки від реклами зробили Шарапову найбагатшою спортсменкою світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути