Ексклюзиви
вівторок, 28 жовтня 2008 14:05

Президента баскетбольної федерації Литви звинуватили в расизмі

Президенту Литовської баскетбольної федерації (ЛБФ) Владасу Гарастасу загрожує кримінальна відповідальність за расистські вислови в інтерв"ю газеті Kaunodiena. Інститут моніторингу прав людини (ІМПЧ) визнав, що голова ЛБФ розпалював міжнаціональну ворожнечу і закликав до дискримінації за кольором шкіри. Про це повідомляє lenta.ru з посиланням на DELFI.

В суботу, 25 жовтня, Kaunodiena опублікувала інтерв"ю Гарастаса, в якому президент ЛБФ висловив думку щодо темношкірих баскетболістів вільнюського клубу "Жальгіріс". Гарастас нарік, що в "Жальгірісі" не займаються вихованням місцевих гравців. За словами голови ЛБВ, у вільнюській команді грають "чорнож...і". Також Гарастас назвав одного з баскетболістів "Жальгіріса" "негром" і відзначив, що відразу б вигнав його з команди.

Глава ІМПЧ Йоланта Самуоліте пообіцяла звернутися у відділ спеціальних розслідувань Генпрокуратури з проханням порушити слідство стосовно Гарастаса. Президентові ЛБФ загрожує відповідальність по статті 170 кримінального кодексу Литви. Максимальна санкція, передбачена даною статтею, - два роки позбавлення волі.

Як відзначає DELFI, останнім часом винним по статті 170 було визнано декілька коментаторів інтернет-порталів. Їм були призначені грошові штрафи.

Зараз ви читаєте новину «Президента баскетбольної федерації Литви звинуватили в расизмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути