вівторок, 18 червня 2013 15:15

Прем'єр-ліга зберегла на наступний сезон 16 команд

Прем'єр-ліга зберегла на наступний сезон 16 команд
Коньков: "16 команд зберегли в інтересах збірної". Фото: ffu.org.ua

В наступному сезоні учасниками Прем'єр-ліги будуть 16 команд. Про це сьогодні на брифінгу заявив Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков.

"Сьогодні ми провели виконком ФФУ, щоб розглянути питання, які викликали тривогу у суспільстві. Як результат ми прийняли кілька важливих рішень. Зокрема, ми зберегли16 команд. У наступному сезоні виступатимуть "Говерла" та запорізький "Металург". Наш регламент це дозволяє. Жодних порушень ми не допустили. Склалась важка економічна ситуація в країні. І так сталося, що жодна з команд першої ліги не змогла підвищитися у класі. "Сталь" не готова виступати в елітному дивізіоні. "Буковина" хотіла у прем'єр-лігу, але клуб не відповідає вимагам турніру.  А запорожці мають свою базу, їхні вихованці грають за "Динамо" та "Шахтар", - зазначив Анатолій Дмитрович.

Президент ФФУ додав, що збереження 16 команд в Прем'єр-лізі — це прерогатива наставника збірної України Михайла Фоменка.

"В інтересах національної команди і розробленого календаря цього сезону ми зберегли 16 команд. Зрозуміло, що наступного сезону ситуація може знову повторитися. Про це йшлося на виконкомі. Ми зобов'язали Прем'єр-лігу та ПФЛ зайнятися цим питанням. Про кількість учасників змагань не йшлося. Ми акцентували увагу на зміні структури", - підкреслив Анатолій Коньков.

Перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко заявив, що клуби знімалися зі змагань 2006 року.

"Клуби сходять з дистанції з 2006 року. А то говорять, що ми прийшли і вбили професійний футбол. Так сталося, що саме цього року не пощастило "Кривбасу". Власники клубу втратили інтерес до футболу і перестали фінансувати команду. Сьогодні виконком прийняв складне управлінське рішення. Воно було в рамках нашого регламенту. У ситуації, коли клуби першої ліги відмовляються від участі в елітному дивізіоні, виконком вирішив, що вакантні місця можуть зайняти "Говерла" та запорізький "Металург", - сказав Сергій Михайлович.

Нагадаємо, новий сезон УПЛ стартує 10 липня матчем за Суперкубок України, в якому зіграють "Шахтар" та одеський "Чорноморець".

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр-ліга зберегла на наступний сезон 16 команд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути