середа, 12 червня 2013 12:00

"Такого клубу, як "Кривбас", вже не існує" - Лівшиць

"Такого клубу, як "Кривбас", вже не існує" - Лівшиць
Борг клубу перед футболістами та працівниками становить близько $4 млн ФОТО: sport-xl.net

Президент футбольного клубу "Кривбас" Олександр Лівшиць заявляє, що криворізький клуб припиняє своє існування.

"Хоч як шкода та прикро це заявляти, але такого клубу, як "Кривбас", уже не існує. У нас забрали ліцензію й позбавили команду статусу професійної", - сказав він в інтерв'ю газеті "Команда".

Лівшиць зазначив, що нинішнє керівництво не може наразі погасити борг перед футболістами та працівниками клубу, який становить близько $4 млн.

Як повідомлялося, 10 червня Апеляційний комітет з атестації футбольних клубів ФФУ відмовив у задоволенні скарги ФК "Кривбас" на рішення комітету з атестації ФФУ від 31 травня, згідно з яким криворізький клуб позбавлено атестата на участь у чемпіонаті України з футболу сезону 2013-2014 роки через невідповідності фінансовим критеріям.

31 травня Комітет з атестації футбольних клубів ФФУ ухвалив рішення відкликати у ФК "Кривбас" (Кривий Ріг) атестат, який дає право участі у всеукраїнських змаганнях з футболу серед команд клубів ОПФКУ "Прем'єр-ліга" сезону 2013/2014 років у зв'язку з невідповідністю вимогам фінансових критеріїв. 4 червня "Кривбас" подав апеляцію на це рішення. У клубі також заявили, що переговори про подальше фінансування криворізького клубу ще тривають і можуть завершитися найближчим часом.

Крім того, 31 травня відбулася робоча нарада в клубі, де було повідомлено про повне припинення його фінансування нинішніми власниками. Футболістам і працівникам клубу вже п'ять місяців не виплачували зарплати.

Раніше "Кривбас" не поїхав на матч останнього 30-го туру чемпіонату України 2012-2013 рр. проти луцької "Волині", який мав відбутися 26 травня. Криворізькій команді було зараховано технічну поразку з рахунком 0:3.

Наприкінці сезону президент "Кривбасу" Олександр Лівшиць підтвердив наявність у клубу проблем з фінансуванням.

За інформацією ЗМІ, одним із головних спонсорів "Кривбасу" є бізнесмен Ігор Коломойський.

У чемпіонаті України сезону 2012-2013 років "Кривбас" посів сьоме місце.

Зараз ви читаєте новину «"Такого клубу, як "Кривбас", вже не існує" - Лівшиць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути