середа, 11 серпня 2010 18:33

Позбавлений Олімпійського "золота" спринтер помер у віці 42 років

Позбавлений Олімпійського "золота" спринтер помер у віці 42 років

Американський спринтер Антоніо Петтігрю, позбавлений золотої медалі Олімпійських ігор 2000 року в Сіднеї після визнання винним у застосуванні допінгу, помер у віці 42 років. Петтігрю був знайдений мертвим на задньому сидінні свого автомобіля близько Університету Північної Кароліни в Чапел-Хілл, де Петтігрю в останні роки тренував легкоатлетів. Про це повідомляє AFP.

За даними поліції, Петтігрю прийняв снодійне (який саме препарат і в якій дозі використовував спортсмен, не уточнюється), і, можливо, це стало причиною смерті. За словами місцевого шерифа, неясно, чи намагався Петтігрю вчинити самогубство. Токсикологічна експертиза займе як мінімум місяць.

Петтігрю, який у 1991 році став чемпіоном світу у бігу на дистанції 400 метрів, у складі збірної США виграв золото Олімпіади-2000 в естафеті 4 по 400 метрів.

У 2008 році під час судового процесу над своїм колишнім тренером Тревором Гремом Петтігрю заявив, що приймав допінг з 1996 року. Спринтер розповів, що він використовував еритропоетин і гормон росту. Після цього Петтігрю і його партнери по команді були позбавлені олімпійської медалі.

Петтігрю жодного разу за всю кар"єру не був викритий у застосуванні допінгу, проте після його визнання він також був позбавлений золотих медалей чемпіонатів світу 1997 і 1999 років, виграних в естафеті.

За матеріалами Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Позбавлений Олімпійського "золота" спринтер помер у віці 42 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути