Ексклюзиви
субота, 19 вересня 2009 12:47

Посол Бразилії зустрівся з бразильською діаспорою "Динамо" (ФОТО)

У "Динамо" з"явилася чудова традиція! З легіонерами, які грають в нашій команді, обов"язково знайомляться Посли кожної з країн. Раніше на базу "Динамо" в Конча-Заспі завітав Посол Фінляндії. А в п"ятницю на стадіоні "Динамо" ім. Валерія Лобановського відбулася зустріч Посла Бразилії Антоніо Фернандо Круз-де-Мелло із земляками. Їх в "Динамо" зараз троє - Бетао, Леандро Алмейда і Жерсон Маграо.

Цікаво, що Посол Бразилії в Україні працює зовсім недавно і насамперед, після ухвалення вірчої грамоти, вирішив познайомитися з футболістами "Динамо". Пан Круз-де-Мелло зізнався, що є затятим футбольним уболівальником, а оскільки сам він родом з Ріо-де-Жанейро, то на всю душу вболіває за місцевий "Фламенго".

Пан Посол у супроводі генерального директора клубу Резо Чохонелідзе з цікавістю ознайомився із стадіоном, на якому грають його земляки. - Ви навіть більші посли в Україні, ніж я, - відзначив Антоніо Фернандо Круз-де-Мелло звертаючись до гравців.- Я посол уряду країни, а ви - бразильського народу. Люди складають враження про Бразилію за вашою грою. Я б дуже хотів, щоб між нами склалися хороші дружні взаємини, оскільки я тут, зокрема, і ваш посол.

Пан Круз-де-Мелло висловив надію зібрати всіх бразильських футболістів, які грають в українських клубах. Оскільки в наступному турі чемпіонату "Динамо" зустрічається з "Металістом", Маграо, Алмейда і Бетао пообіцяли передати харківським бразильцям побажання Посла.

- Ми повинні зустрічатися, розвивати зв"язки і допомагати один одному також на рівні молодіжного і юніорського футболу. Це ж торкається і обміну досвідом в рамках підготовки України до Євро-2012, оскільки бразильська сторона має величезний досвід проведення подібних турнірів, - відзначив пан Посол.

Після невеликої екскурсії по стадіону і клубному музею Посол Бразилії в Україні і футболісти "Динамо" поділилися враженнями:

- Пане Посол, бразильці грають як в "Динамо", так і в "Шахтарі". На боці якого клубу будуть ваші симпатії?

- Буду з вами щирий. Оскільки я живу в Києві і тепер вважаю себе киянином, значить мій клуб - "Динамо". А гравці київського клубу - найулюбленіші. Думаю, прихильність до цього клубу заснована на його грі.

- Чим викликаний такий інтерес до футболу, що вже на другий день роботи в Україні ви вирішили познайомитися з гравцями?

- Як тільки я приїхав у вашу країну, відразу ж подумав, що є одним з найбільш важливих моментів мого перебування. Тому перше, що я запитав у свого секретаря - де тут бразильські хлопці-футболісти? Я хочу з ними зустрітися. Потім офіційно попросив у клубу надати мені таку можливість.

- Питання до Бетао, "ветерана" бразильської діаспори в Києві: "Динамо" - клуб, який завжди славився традиціями та історією. Враховуючи, що ви граєте в команді більше року, встигли проникнутися динамівським духом?

Бетао: Для нас, бразильців, це питання дуже близьке і зрозуміле. Наші клуби також пишаються своїми традиціями, тому ми звикли, що кожна гра - велика відповідальність. Ми ніяким чином не можемо заплямувати честь клубу, за який виступаємо. Крім того, "Динамо" - один з провідних клубів на міжнародній арені і представлений практично в кожному футбольному огляді на провідних ролях. Що стосується гри цього сезону, ми вже змогли в деякій мірі себе показати. Перше хвилювання позаду, надалі ми гратимемо ще краще.

ФК "Динамо" (Київ)

Зараз ви читаєте новину «Посол Бразилії зустрівся з бразильською діаспорою "Динамо" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути