четвер, 28 червня 2012 11:25

Португальські футболісти плакали після програшу Іспанії
26

Фото: ФОТО: Reuters

Збірна Іспанії з футболу стала першим фіналістом чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Основний і додатковий час півфінального матчу іспанців з командою Португалії закінчився внічию (0:0), а в серії післяматчевих пенальті іспанці перемогли з рахунком 4:2.

Перші удари в серії пенальті вийшли невдалими у представників обох команд. Удар іспанця Хабі Алонсо відбив воротар збірної Португалії Руй Патрісіу, а потім успішно зіграв голкіпер іспанців Ікер Касільяс, який відбив пенальті у виконанні Жоау Моутінью.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна Іспанії в серії пенальті обіграла Португалію і вийшла в фінал Євро

Потім у іспанців свої спроби реалізували Андрес Іньєста і Херард Піке, а у португальців пенальті забили Пепе і Нані. Четвертий удар у збірної Іспанії виконав Серхіо Рамос, і виявився точним. А захисник пітерського "Зеніта" Бруну Алвеш, який бив четвертим у португальців, потрапив у поперечину. Вирішальний пенальті у збірної Іспанії вдало виконав Сеск Фабрегас.

Раніше збірна Португалії ніколи не програвала на великих турнірах в серії пенальті. Португальці били післяматчеві пенальті двічі, і обидва рази обіграли англійців (на Євро-2004 і на ЧС-2006).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Португалія-Іспанія-2:4 (по пенальті)

Збірна Іспанії, вийшовши у фінал Євро-2012, повторила досягнення збірної ФРН, яка в 1970-і роки ставала фіналістом трьох великих турнірів поспіль (Євро-1972, ЧС-1974 і Євро-1976).

У фіналі Євро-2012 суперником іспанців буде команда Німеччини чи Італії. Півфінал за участю цих команд пройде 28 червня. Фінальний матч турніру відбудеться 1 липня.

Зараз ви читаєте новину «Португальські футболісти плакали після програшу Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути