четвер, 04 жовтня 2012 16:19

"Порту" трішки кращий від "Динамо" - Шимуніч

"Порту" трішки кращий від "Динамо" - Шимуніч
Йосип Шимуніч спілкується з Ніко Кранчарем перед матчем ФОТО: fcdynamo.kiev.ua

Ще перед матчем "Динамо" (Київ) — "Динамо" (Загреб) ми домовилися із прес-службою гостей (до слова, прес-аташе команди працює жінка) про післяматчеві інтерв'ю з їхніми англомовними гравцями.

Вже у змішаній зоні ми знову нагадали про своє прохання. Хлопець із прес-служби тут же покликав Йосипа Шимуніча, який якраз проходив повз нас.

"Джо, українська преса хоче з тобою поговорити", - звернувся наш новий знайомий до футболіста. 34-річний центральний захисник виглядав дуже засмученим і втомленим, але відразу зупинився і підійшов до нас.

"Ми дуже розчаровані результатом. Наша команда вкрай невдало розпочала поєдинок. Напередодні ми говорили, що повинні вийти на поле сконцентрованими, але нам це вдавалося лише до другої хвилини матчу. Лише після того, як рахунок став 0:2 на користь Києва ми почали грати у футбол. У нас було кілька нагод відзначитися, але ми не змогли їх реалізувати. "Динамо" виграло цілком закономірно. Ми не заслужили перемоги у цьому матчі."

Швидкий гол зламав вашу команду?

"Завжди неприємно пропускати на перших хвилинах матчу. На жаль, деякі наші гравці не були зосереджені на всі 100%. Але це футбол. Ми маємо пройти через це разом. Повторюсь, що у нас були моменти, але у футболі неможливо перемогти суперника, якщо ти не забиваєш голів."

Про що ви розмовляли з колишнім партнером по берлінській "Герті" Раффаелем?

"Мені просто хотілося сказати йому "привіт". Ми давно не бачилися. Напевне, з часів наших спільних виступів за "Герту". Раффаель — мій хороший друг, ми багато часу проводили разом у Берліні. Сподіваюсь у нього все вийде у Києві".

24 жовтня ви вдома приймаєте ПСЖ.

"Як і перед матчами з "Порту" та київським "Динамо" нам нічого втрачати. Ми роздаємо багато інтерв'ю хорватським газетам, в яких заявляємо, що можемо виграти. Мені здається, деякі гравці говорять про перемогу, але насправді не вірять у свої слова. Якщо ми змінимо цю ситуацію, то зможемо виграти."

Як оціните гру своєї команди?

"Є позитивні моменти і є негативні. У нас є потенціал, щоб грати краще".

Ви зіграли проти "Динамо" та "Порту". Яка з цих команд на вашу думку сильніша?

"Обидва клуби дуже сильні. На мою думку, "Порту" трішки кращий від "Динамо", але киян супроводжували невдачі останні кілька тижнів. Зараз у них новий тренер. Впевнений, що у наступних матчах "Динамо" гратиме сильніше".

У зв'язку з тренерською перестановкою в "Динамо", суперник зміг вас чимось здивувати?

"Я б так не сказав. Ми хотіли якомога довше зберегти свої ворота сухими, змусити суперника нервувати, але наш план провалився вже на початку матчу".

Що Анте Чачіч сказав команді у роздягальні?

"Наш наставник попросив нас грати у свою гру і вірити, що ми можемо забити. Дійсно, у нас почали виникати моменти, але ми так і не змогли їх реалізувати".

Ви виглядаєте дуже сумним...

"Звичайно. Коли ми програємо, я завжди маю розчарований вигляд. Найбільше мене засмучує не сама поразка, а те, як ми поступилися. Ми програли Києву тому що не вірили, що можемо виграти. Впевнений у цьому на 100%".

На цих словах ми передали "Джо" Шимуніча у руки хорватських журналістів і побажали йому відібрати очки в ПСЖ.

Зараз ви читаєте новину «"Порту" трішки кращий від "Динамо" - Шимуніч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути