вівторок, 14 серпня 2012 15:39

"Попрошу дружину зробити супчик і буду сьорбати, щоб розтягувати кайф" - Усік

"Попрошу дружину зробити супчик і буду сьорбати, щоб розтягувати кайф" - Усік
Олександра Усика в Лондоні не годували першим. Фото: reuters.com

Боксер української збірної Олександр Усік, який на турнірі з боксу на Олімпіаді в Лондоні завоював золоту медаль у ваговій категорії до 91 кг, здолавши у фінальному поєдинку італійця Клементе Руссо, пояснив свою манеру святкування перемоги.

- У Баку після переможного чемпіонату світу танцювали також самозабутньо?

- Там я видав якусь імпровізацію з голови. А тут цілеспрямовано виконував національний українець танець - гопак з невеликими експромтами на тему. Ви знаєте, давно помітив, що можу легко імпровізувати в танцях. Напевно, позначилося те, що в дитинстві я займався народними танцями, а зараз додав до цієї бази володіння якихось рухів з сучасних танців, брейка... Музика іноді робить з моїм тілом такі речі, що якщо б я міг бачити це з боку, то випав би в повний осад. Ритм включається в моїй голові, і думаю: "Боже, звідки це все?" (Сміється).

- Іноземні журналісти все питають: що символізують ваші з Денисом Берінчиком зачіски?

- Поясніть їм, що це данина козацькому духу, силі, сміливості і витривалості. Козакам чуби були потрібні і для того, щоб в бою відрізняти свого бійця від чужої бусурманської голови яку вони збивали геть козацькою шашкою.

- Чи можна сказати, що у фіналі ви виконали установку тренера?

- Перед боєм розминаючий мене Анатолій Миколайович Ломаченко сказав: "Не женися за цією медаллю, покажи гарний бокс. Бийся так, щоб людям сподобалося. І якщо ти це зробиш, судді все оцінять, і нагорода сама опиниться у тебе на шиї". Як з'ясувалося пізніше, ці слова виявилися золотими.

- А результат першого раунду вас не збентежив?

- Піднатужив злегка, якщо чесно. Я адже "горів" - 1:3, але час показав, що за останні чотири роки я виріс, а італієць, який вибив мене з олімпійського турніру в Пекіні з рахунком 7:4, можливо, залишився на місці.

- Після церемонії нагородження ви, не перестаючи, кусали свою медаль. Не боялися поламати зуби?

- Слухайте, я виконав таку кількість роботи заради її завоювання, що зараз можу легко її з'їсти. Але не зроблю цього, тому що моя донечка Лізонька, з якою я спілкувався, по скайпу, попросила ще після чвертьфіналу: "Тату, привези мені, будь ласка, золото". І я виконав її установку.

- Ви чули, що кричали вам з трибун партнери по команді?

- Пацанів я відчуваю, а чую під час бою тільки тренерів. Що кричали вони? "Три! Саня, три!. Повтор ... Розтягни!". Просили проводити "трієчку", виманювати Руссо на себе, а потім знову робити те ж саме.

- Який із суперників на шляху до фіналу був небезпечніше інших?

- У нашому виді спорту не небезпечних суперників не буває. Вийти на бій, сказавши собі, що цей хлопець слабкий, означає поставити під сумнів перемогу. Якщо будеш когось недооцінювати, вийдеш і вигребешь по самі нікуди.

- Що ви, як капітан команди, зробили для того, щоб підтримати в останній день Олімпіади Василя Ломаченко?

- Молився. Просив Бога дати моєму куму силушки і здоров'я. Тому що я з цією людиною пройшов вогонь і воду. Я завжди за ним тягнувся. Він біг, а я - за ним. Він плив, а я - за ним. Він озирався, я кричав - тут, я тут! Я готовий віддати йому все. Якби це було можна, просто відстебнув б свої руки і подарував йому.

- В аматорському боксі ви досягли того, чого хотіли?

- Так, уже чемпіон всього на світі.

- А що буде через чотири роки?

- Буде серпень 2016-го (посміхається). У мене дочка піде в школу, і я 1-го вересня буду дивитися на неї - з бантиком і дзвіночком. Я розумію, що ви хилите до мого переходу в професійний бокс, але поки що я хочу тільки одного - відпочити. Я з 24 липня жодного разу не їв перше. Блін, мені так набридла ця британська їжа, я так хочу приїхати додому і попросив дружину зробити овочевий супчик. А потім їсти його повільно, з величезним задоволенням. Сьорбати! Їй не подобається, коли я сьорбаю, але я буду це робити, щоб розтягувати свій кайф!

Зараз ви читаєте новину «"Попрошу дружину зробити супчик і буду сьорбати, щоб розтягувати кайф" - Усік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути