Ексклюзиви
середа, 31 жовтня 2012 17:21

Помер олімпійський чемпіон СРСР з греко-римської боротьби

Помер олімпійський чемпіон СРСР з греко-римської боротьби
Костянтину Вирупаєву було 82 роки. Фото: wrestrus.ru

В Іркутську на 83-му році життя помер олімпійський чемпіон 1956 року з греко-римської боротьби Костянтин Вирупаєв. Про це повідомляє "Інтерфакс".

Костянтин Вирупаев народився в 1930 році в Іркутську, почавши займатися боротьбою в 17 років. У 1956 році борець, який виступав у ваговій категорії до 57 кілограмів, потрапив до олімпійської збірної СРСР. На Іграх-1956 в Мельбурні він виграв золоту медаль, ставши першим олімпійським чемпіоном з Іркутська.

На Олімпіаді 1960 року в Римі Вирупаев, що перейшов у вагову категорію до 62 кілограмів, став бронзовим призером. На чемпіонаті світу 1962 року в американському Толідо радянський борець став володарем срібної медалі.

Після завершення професійної кар'єри Вирупаев перейшов на тренерську роботу. З 1990 року в Іркутську проводиться турнір з греко-римської боротьби на призи Вирупаєва, в 2005 році турнір набув статусу міжнародного.

Зараз ви читаєте новину «Помер олімпійський чемпіон СРСР з греко-римської боротьби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути