Ексклюзиви
субота, 11 липня 2020 14:17

Помер легендарний захисник збірної Англії

Помер легендарний захисник збірної Англії
Джеккі Чарльтон був чемпіоном світу. Фото leedsunited.com

У 85 років не стало екс-захисника "Лідс Юнайтед" і збірної Англії Джека Чарльтона. У 2019 у нього діагностували лімфому. Зірка футболу також боровся з деменцією. Про смерть старшого брата легенди "Манчестер Юнайтед" і збірної Англії Боббі Чарльтона повідомили на сайті англійського футбольного клубу, з посиланням на сім'ю покійного.

- Джек мирно помер в п'ятницю, 10 липня, у віці 85 років. Він знаходився в своєму будинку в Нортумберленді, поруч була сім'я, - повідомили рідні Чарльтона. - Для багатьох він був другом, а для рідних - обожнюваним чоловіком, батьком, дідом і прадідом. Ми не можемо висловити, наскільки пишаємося незвичайною життям, яке він прожив, і тією радістю, яку він подарував багатьом людям в різних країнах, з усіх прошарків суспільства. Він був чесною, доброю, веселою і щирою людиною, у якої завжди був час для людей. Його втрата залишить величезну діру в нашому житті, але ми вдячні за життя, сповнене щасливих спогадів.

За 21 рік кар'єри в "Лідс Юнайтед" Чарльтон зіграв рекордні 773 матчі і забив 96 голів, а в 1973 році продовжив роботу як тренер. Він ділився досвідом з гравцями "Мідлсбро", "Шеффілд Уенсдей", "Ньюкасл Юнайтед", а також зі збірною Ірландії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Останніми словами Джорджа Беста були: "Не помирайте так, як я"

За національну збірну Англії Чарльтон грав з 1965 по 1970 рік, в 1966 році допоміг команді виграти чемпіонат світу.

Зараз ви читаєте новину «Помер легендарний захисник збірної Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути