Ексклюзиви
понеділок, 10 травня 2010 18:03

Помер легендарний футболіст "Чорноморця" Володимир Плоскіна

Помер легендарний футболіст "Чорноморця" Володимир Плоскіна

Сьогодні вночі в одному з медичних центрів Німеччини помер відома футбольна постать Володимир Плоскіна.

Володимир Плоскіна народився 25 травня 1954 року в Закарпатській області. Ази футболу осягав в рідному селі Чинадієво. У 1969 році дебютував у команді майстрів класу Б "Карпати" (Мукачеве). З 1971-го захищав кольори ужгородської "Говерли", майже три сезони провів у дублюючому складі київського "Динамо", а в 1975-му перейшов у "Чорноморець" - команду, яка стала для футболіста рідною на 25 років. До 1988-го він був фактично незамінним гравцем клубу, провівши в ньому 419 матчів чемпіонату і 41 Кубка СРСР. Обидва ці показники рекордні для "Чорноморця".

Володимир Плоскіна був неперевершеним майстром реалізації 11-метрових ударів, йому належить чудова серія з 23 забитих пенальті поспіль. Він завжди був справжнім лідером, бився за честь клубу в кожному поєдинку, і неспроста йому було довірено капітанську пов'язку команди "моряків".

У 1988 році Плоскіна був удостоєний спеціального призу Вірність клубу, а з наступного сезону перейшов на тренерську роботу. До 1998 року обіймав посаду начальника команди в "Чорноморці", а потім отримав запрошення в селекційний відділ донецького "Шахтаря", де успішно працював до останніх днів свого життя.

Прощання з Володимиром Івановичем Плоскіною пройде в четвер біля стадіону "Спартак" в Одесі (вулиця Канатна, 79). Похорони відбудуться на Таїровському кладовищі, повідомляє офіційний сайт "Чорноморця".

За матеріалами ФК "Чорноморець"

Зараз ви читаєте новину «Помер легендарний футболіст "Чорноморця" Володимир Плоскіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути