пʼятниця, 24 вересня 2010 18:25

Польський міністр відповів Україні за таємницю талісмана Євро-2012

Польський міністр відповів Україні за таємницю талісмана Євро-2012

Міністр спорту та туризму Польщі Адам Герш заявив, що не говорив пресі про бажання його країни прийняти всі чотири матчі 1/4 фіналу Євро-2012, а також пояснив, чому проговорився про те, як буде виглядати талісман турніру.

У четвер директор Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський розкритикував своїх польських колег за те, що вони розкрили таємницю талісмана, а також нібито заявляли про проведення всіх чвертьфінальних матчів турніру в Польщі.

"Ми завжди виступали за збалансований розподіл матчів Євро-2012 з застереженням, що відкриття пройде у Варшаві, а фінал у Києві. У той же час нам цікаво, в яких містах Польщі пройдуть два чвертьфінальні матчі. І тільки", - сказав польський міністр.

Щодо "витоку інформації" про талісмані турніру, Адам Герш цю ситуацію прокоментував так:

"Мене запитали, чи будуть у талісмана Євро-2012 мотиви рослин, на що я всього лише відповів, що це будуть два футболісти. Нічого більше".

"У будь-якому випадку визначення талісмана, а також місце і час його презентації входить до компетенції УЄФА, а не організаторів турніру", - наводить слова Герша Sport.pl.

Відзначимо, що офіційна презентація талісмана Євро-2012 відбудеться 17 листопада у Познані під час товариського матчу між збірними Польщі і Кот-д"Івуару.

В Україні ж презентація талісмана відбудеться в Харкові 26-27 листопада. Про це заявив заступник міського голови, директор Департаменту з питань підготовки, проведення Євро-2012 і спорту Віктор Христоєв.

За матеріалами news.liga.net, tochka.net

Зараз ви читаєте новину «Польський міністр відповів Україні за таємницю талісмана Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути