середа, 28 січня 2009 15:02

Політичний конфлікт не завадить матчу Італія - Бразилія

Намічений на 10 лютого товариський матч між збірними Італії і Бразилії в Лондоні відбудеться, не дивлячись на дипломатичні ускладнення між країнами з питання екстрадиції колишнього терориста Чезаре Батісті.

Раніше ідею про відмову від проведення матчу висловив заступник міністра закордонних справ Італії Альфредо Мантіка. Причиною для конфлікту стала відмова бразильського уряду видати Італії колишнього члена ліво-радикального італійського руху Чезаре Батісті, засудженого в Італії до довічного ув"язнення за здійснення політичних вбивств.

"Футбол вищий за ідеологічні конфлікти, він повинен об"єднувати, а не роз"єднувати. У будь-якому випадку, проблему повинна вирішувати федерація футболу. Я думаю, що роздувати конфлікт недоречно, адже ми не оголошуємо війну Бразилії", - цитує президента Італійської футбольної ліги Антоніо Матарезе Channel4.

"Проведення цього матчу ніколи не ставилося урядом під сумнів, і цього не відбудеться надалі. Політичні або дипломатичні проблеми, навіть значні, не повинні заважати проведенню спортивних заходів. Я заявляю, що матч Італія-Бразилія є святом для двох народів, у яких завжди були тісні зв"язки", - цитує заступника голови італійського парламенту Рокко Крімі Channel4.

sports.ru

Зараз ви читаєте новину «Політичний конфлікт не завадить матчу Італія - Бразилія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути