середа, 07 квітня 2010 08:52

Покер Мессі поклав на лопатки "Арсенал"

Покер Мессі поклав на лопатки "Арсенал"
У матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА "Барселона" перемогла лондонський "Арсенал" завдяки чотирьом голам свого лідера Ліонеля Мессі.

Перед грою наставник "Барселони" Хосеп Гвардіола наголошував на тому, що його в цьому матчі більше цікавить результат, аніж красивий футбол. Арсен Венгер у свою чергу ставив "Арсеналу" завдання - "перекрити дихання" футболістам іспанського клубу, особливо у центрі поля.

Обом тренерам було над чим поміркувати напередодні зустрічі через велику кількість травмованих та дискваліфікованих. "Барселоні" через перебір карток не могли допомогти захисники Карлес Пуйоль та Херард Піке. Також поза грою залишився автор дублю у лондонському поєдинку Златан Ібрагимович, який зазнав пошкодження на тренуванні. Зазначимо також, що українець Дмитро Чигринський навіть не потрапив до заявки на гру.

У "Арсенала" справи були ще гірші. У лазареті опинилося Аарон Ремзі, Робін ван Персі, Кіран Гіббс, Йохан Джуру, Цеск Фабрегас, Вільям Галлас, Андрій Аршавін та Александр Сонг. Щоправда, Фабрегас мав і так пропускати гру через дискваліфікацію.

Початок поєдинку пройшов у боротьбі за центр поля, в якій більш упевнено почували себе господарі. У порівнянні з першою грою стартовий відрізок "каноніри" провели набагато організованіше. У перші 15 хвилин запам"яталися лише два більш-менш небезпечні удари у виконанні Ліонеля Мессі. Як з"ясувалося пізніше, це був лише початок.

Атаки гостей небезпеки воротам Віктора Вальдеса не несли, що і приспало пильність оборони "Барси". Підопічні Венгера скористалися секундною втратою концентрації суперником і негайно його за це покарали - разючу контратаку з другої спроби вдало завершив Ніклас Бендтнер.

Проте недовгою була радість "Арсенала", позаяк такий розвиток подій явно не сподобався Ліонелю Мессі, який через декілька хвилин зрівняв рахунок, а до кінця першого тайму вразив ворота Мануеля Альмунії ще двічі. Особливо запам"ятався третій гол аргентинця, який він забив, вийшовши сам на сам із кіпером "канонірів". Форвард "Барси" легко, неначе рукою, перекинув м"яч через безсилого Альмунію. В результаті на перерву команди пішли за рахунку 3:1 на користь каталонців.

Друга половина зустрічі не внесла суттєвих корективів у загальний малюнок гри. "Каноніри" з усіх сил намагалися атакувати, проте на їх фоні дії господарів поля виглядали більш гострими і цікавими. Непогані моменти аби хоча б скоротити відставання у рахунку мали Томаш Росицьки та Ніклас Бендтнер, але і у другій половині зустрічі останнє слово було за невтомним Мессі, четвертий гол якого став логічним завершенням поєдинку.

Таким чином "Барселона" виходить до півфіналу Ліги Чемпіонів, де зустрінеться з міланським "Інтером", котрий в той же день переміг московський ЦСКА.

Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Матч-відповідь

Барселона. "Камп Ноу"

Арбітр: Вольфганг Штарк (Німеччина)

"Барселона" (Іспанія) - "Арсенал" (Лондон, Англія) - 4:1 (3:1)

Барселона: Вальдес, Дані Алвес, Маркес, Габріель Міліто, Абідаль (Максвелл, 53), Хаві Ернандес, Бускетс, Сейду Кейта, Педро Родрігес (Іньєста, 86), Мессі, Кркіч (Яя Туре, 55)

Арсенал: Алмунія, Санья, Вермален, Сільвестр (Ебуе, 64), Кліши, Діабі, Денілсон, Уолкотт, Насрі, Росіцкі (Едуардо, 73), Бендтнер

0:1 Ніклас Бендтнер, 18

1:1 Лео Мессі, 21

2:1 Лео Мессі, 37

3:1 Лео Мессі, 42

4:1 Лео Мессі, 88

Попередження: Денілсон, 30, Росіцкі, 44, Ебуе, 67

Перший матч: 2-2

За матеріалами УЄФА, ТСН

Зараз ви читаєте новину «Покер Мессі поклав на лопатки "Арсенал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути