субота, 02 липня 2022 22:07

Поки без збірників. "Динамо" здобуло першу перемогу на зборі в Швейцарії

Поки без збірників. "Динамо" здобуло першу перемогу на зборі в Швейцарії
"Динамо" здобуло першу перемогу на зборі в Швейцарії, обігравши "Сьйон". Фото: ФК "Динамо"

У суботу, 2 липня, поєдинком із клубом "Сьйон" "Динамо" продовжило програму товариських матчів на тренувальному зборі в Швейцарії.

Кияни, які готуються до протистояння із "Фенербахче" в кваліфікації Ліги чемпіонів, у перших двох матчах міжсезоння зіграли внічию з "Івердоном" і поступилися "Лозанні".

У стартовому складі не виявилося збірників. Гравці збірної України повернулися до розташування команди. Як і легіонери Беньямін Вербич і Томаш Кендзьора. Проте Мірча Луческу не скористався опцією підсилення. Жоден із них сьогодні не вийшов.

У порівнянні з попередніми спарингами, наставник киян випустив меншу кількість молоді. Антон Боль і Владислав Дубінчак мали допомагати Микиті Бурді й Олександру Тимчику в захисті. У півзахисті з'явилися з перших хвилин Олександр Яцик і Назар Волошин. Атакувальну міць команди склали Володимир Шепелєв, Віталій Буяльський, Денис Гармаш і Владислав Ванат. Місце у воротах цього разу довірили Денису Бойку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З жеребом не пощастило" – Андрій Шахов оцінив перспективи "Динамо" в Лізі чемпіонів

Перебіг матчу. Команди неквапливо розпочали зустріч. Наприкінці першої 10-хвилинки динамівці створили перший момент. Шепелєв обігрався з партнером і пробив – воротар відбив м'яч у бік. "Біло-сині" більше атакували правим флангом. Гармашу на позиції лівого вінгера грати було не зовсім зручно. Луческу вирішив сьогодні спробувати Дениса в новому амплуа.

У середині першого тайму Гармаш прийняв м'яч на власній половині й вирішив віддати передачу назад. Проте віддав невідомо куди й так, що заробив для суперників кутовий. Це явно був не день Дениса. Та це стосувалося ледь не всієї команди "Динамо". "День сурка", який розпочався в матчі з "Лозанною", складалося враження, продовжувався.

Так тривало до 35-ї хв., коли киянам вдалася швидка атака. Буяльський в один дотик вивів на ворота Волошина. З ударом Назара впорався голкіпер, проте відбив м'яч точно на ногу Владиславу Ванату, який і відзначився голом – 1:0. У відповідь Бойко в стрибку відбив дальній удар суперника на кутовий.

Наприкінці тайму "Динамо" заграло цікавіше й активніше. Бурда навіть примудрився пробити п'ятою після прострільної передачі. Захисник заблокував. На тому команди пішли на перепочинок.

Заміни в перерві. Луческу точково змінив склад на другий тайм. На полі залишилися лише Буяльський, Ванат, Яцик, Боль і Бурда.

Вийшли Руслан Нещерет, Костянтин Вівчаренко, Микита Кравченко, Олександр Андрієвський, Вікентій Волошин та Артем Бєсєдін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дніпро-1 планує орендувати нападника "Динамо", який грав в Італії

Другий тайм. Малюнок гри не змінився. Моментів було обмаль. Лише ближче до середини тайму команди обмінялися ударами. Андрієвський після прострілу Буяльського пробив до рук воротарю. Футболіст "Сьйона" відповів ударом з-за меж штрафного майданчика вище воріт.

На 66-й хв. ушкодження зазнав Яцик. Олександр змушений був покинути поле після огляду лікарів. Замінив центрального півзахисника Навін Малиш.

Гра так і завершилася з рахунком 1:0 на користь "Динамо". Жодна з команд не створила серйозної небезпеки поблизу воріт суперників. Крім удару здалеку зі штрафного від Андрієвського. Ця перемога стала для "біло-синіх" першою в літнє міжсезоння.

Поки що динамівцям важко даються голи. Два забиті м'ячі в трьох матчах – не те, чого очікують від нападу команди. І знову жодного моменту не було в основного форварда команди Бєсєдіна.

Наступним суперником "Динамо" буде швейцарський "Янг Бойз". Поєдинок відбудеться 5 липня.

Зараз ви читаєте новину «Поки без збірників. "Динамо" здобуло першу перемогу на зборі в Швейцарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути