середа, 29 червня 2022 22:55

"Динамо" розчаровує. Кияни програли в контрольному матчі "Лозанні"

"Динамо" розчаровує. Кияни програли в контрольному матчі "Лозанні"
"Динамо" програло в контрольному матчі "Лозанні". Фото: ФК "Динамо"

У середу, 29 червня, поєдинком із клубом "Лозанна Спорт" київське "Динамо" продовжило програму товариських матчів на швейцарському зборі.

"Біло-сині" продовжують підготовку до протистояння з турецьким "Фенербахче" в кваліфікації Ліги чемпіонів.

А Мірча Луческу, за відсутності збірників, продовжує переглядати молодих гравців. Тренерський штаб активно залучає найближчий резерв, аби розуміти, на кого можна буде робити ставку в майбутньому.

Стартовий склад "Динамо". Як і попереднього матчу з "Івердоном", в захисті вийшли Микита Кравченко, Антон Боль, Крістіан Біловар. На позиції лівого захисника Костянтин Вівчаренко замінив Владислава Дубінчака. Місце у воротах знову довірили Руслану Нещерету. Також із перших хвилин з'явився Вікентій Волошин.

У центрі півзахисту тренери виставили Володимира Шепелєва, Олександра Андрієвського й Віталія Буяльського. Владислава Ваната Луческу сьогодні вирішив перевірити на позиції вінгера. На вістрі атаки діяв Артем Бєсєдін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрольний матч "Динамо" з "Лозанною": відеозапис гри

Перебіг матчу. "Динамо" пропустило вже на 5-й хв. Вихованець лондонського "Арсеналу" Трей Койл дійшов до лінії штрафного майданчика й наважився на удар. М'яч влетів точно у верхній кут. Нещерет допомогти киян не зміг.

"Біло-сині" створили кілька моментів ближче до середини тайму. Спочатку Вівчаренко ударом-прострілом ледь не влучив у дальній кут воріт. М'яч пролетів зовсім поруч зі стійкою. А згодом Андрієвський пробив-прострілив зі штрафного. Голкіпер господарів у падінні все ж перевів цю хитру спробу Олександра на кутовий.

У "Динамо" попереду майже нічого не виходило. Натомість "Лозанна" на контратаках змусила попрацювати Нещерета. До реальної загрози не доходило, проте кілька разів Руслану довелося вступити в гру, випереджаючи футболістів суперника.

Найреальнішу нагоду в першому таймі динамівці мали на 38-й хв. Господарі грубо помилилися в захисті, внаслідок чого кияни заробили небезпечний штрафний удар. Майже з лінії штрафного майданчика довірили пробити Волошину. Вікентій хитро спрямував м'яч низом у воротарський кут – голкіпер зреагував і впорався з ударом.

Перед свистком на перерву "Динамо" пропустило вдруге. Знову відзначився Трей Койл. Гравець увірвався до штрафного майданчика й завдав удару з-під Вівчаренка. М'яч залетів у ближній верхній кут. Нещерет такого розвитку подій відверто не очікував і лише розвів руками, дорікнувши захисникам.

На початку другого тайму оборона "біло-синіх" ледь не подарувала Койлу хеттрик. Незрозумілі дії ледь не призвели до третього взяття воріт. Пощастило, що Трей вирішив накрутити кількох захисників, а не пробити відразу. Зрештою, вдалося нівелювати загрозу.

Після невдоволення Луческу й серії замін "Динамо" нарешті почало створювати моменти біля чужих воріт. Ванат непогано пробив з-за меж штрафного майданчику – воротар господарів дотягнувся.

Як виявилося, це був епізодичний сплеск. Кияни так і не спромоглися бодай забити один гол, чим відверто розчарували. "Лозанна" в атаку зовсім не поспішала. Роботи в Дениса Бойка не було. У підсумку "біло-сині" програли з рахунком 0:2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" анонсувало повернення двох легіонерів

Оцінка гри динамівців. Мірча Луческу був незадоволений діями своїх підопічних протягом матчу. У товариських матчах румунський наставник нечасто так нервує. Тому є відчуття, що футболістам дістанеться і після фінального свистка.

Другий поєдинок поспіль розчаровує Артем Бєсєдін. Жодного моменту на швейцарському зборі основний форвард команди ще не мав. Звичайно, це провина не лише нападника. Від Буяльського, Шепелєва й Андрієвського також усі очікують більшого. Нещерет пропустив сьогодні такий гол, який, мабуть, має відбивати.

Критично оцінювати дії гравців U-19 поки що не варто. Їм потрібен час, аби призвичаїтися до вимог Луческу. А ці вимоги знає безпосередньо лише головний тренер "Динамо". Він і зробить висновки найближчим часом. Не виключено, що деяких гравців наставник відрахує зі збору основної команди.

Наступний контрольний матч "Динамо" проведе в суботу, 2 липня. Суперником буде "Сьйон".

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" розчаровує. Кияни програли в контрольному матчі "Лозанні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути