Ексклюзиви
понеділок, 11 грудня 2017 20:11

"Погано говорять російською, але матюки знають добре" - подробиці скандалу на матчі "Зоря" - "Шахтар"
6

У матчі проти "Зорі" арбітр вилучив одразу трьох гравців "Шахтаря"
Фото: zarya-lugansk.com
У матчі проти "Зорі" арбітр вилучив одразу трьох гравців "Шахтаря"
У матчі проти "Зорі" арбітр вилучив одразу трьох гравців "Шахтаря"
У матчі проти "Зорі" арбітр вилучив одразу трьох гравців "Шахтаря"
У матчі проти "Зорі" арбітр вилучив одразу трьох гравців "Шахтаря"

Центральний матч заключного в нинішньому році 19-го туру УПЛ "Зоря" - "Шахтар" ознаменувався грандіозним скандалом. По ходу зустрічі арбітр Сергій Бойко показав гравцям донецької команди три червоні картки, в результаті чого "гірники" останні 15 хвилин догравали матч увосьмеро і програли 1:2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я заплатив податків більше, ніж все "Динамо" разом узяте" - гравець "Шахтаря" про скандал із футболками

Після закінчення гри наставник "Шахтаря" Пауло Фонсека вибіг на поле і намагався з'ясувати стосунки з рефері. А гравці "Зорі" стверджують, що представники "Шахтаря" протягом усієї зустрічі ображали арбітра.

"Було неприємно слухати, як вони відгукувалися про суддю по ходу всього матчу і за кожен епізод посилали його на три літери", - каже гравець "Зорі" Олександр Андрієвський.

Заспокоювали учасників конфлікту представники служби безпеки стадіону.

У таборі "Шахтаря" оперативно прокоментували те, що сталося, поклавши всю провину за програш на арбітраж.

"За всі мої роки роботи в клубі я ще не бачив такого свавілля, яке суддя влаштував у матчі. Таке суддівство вбиває футбол", - написав гендиректор "Шахтаря" Сергій Палкін на своїй сторінці в Facebook.

Його підтримав півзахисник клубу Максим Малишев. "Через таких, як ти, футболу в країні не буде. Влітку будеш нагороджувати, сумний", - написав він у себе в Instagram.

Свій коментар дав і директор підконтрольних президенту "Шахтаря" Рінату Ахметову телеканалів "Футбол 1/2" Олександр Денисов.

"В даному випадку провокатор - Бойко. Він спровокував все інше. Так не судять в Європі, так не судять ніде. Після яскравої перемоги "Шахтаря" над "Ман Сіті" ми розмірковуємо про високі матерії, а потім Бойко повертає нас в реалії українського футболу, і ми опиняємося в плацкартному вагоні на бічній верхній полиці біля туалету", - сказав він у програмі "Великий футбол".

Ми бачили, наскільки неадекватно поводиться як головний тренер "Шахтаря", так і його помічники. Деяких з них потрібно загнати на трибуну матчів на десять

Зовсім іншої думки представники "Зорі".

"На мій погляд, суддя адекватно відпрацював цей матч. Всі картки, жовті і червоні, були дані правильно, - говорить гендиректор "Зорі" Сергій Рафаїлов у коментарі офіційному клубному сайту. - Інше питання в тому, що не у всіх матчах арбітри наважуються карати гравців "Шахтаря". Вчора був, напевно, перший раз, коли арбітр адекватно і повною мірою оцінив кожну дію суперника. Протягом багатьох матчів ми бачили, наскільки неадекватно поводиться як головний тренер "Шахтаря", так і його помічники. Деяких з них потрібно загнати на трибуну матчів на десять. Щоб це подіяло, як протверезний душ, на всіх. Нецензурні вислови від футболістів теж мали місце бути, в тому числі й бразильських. Вони дуже погано говорять російською мовою, але матюки знають дуже добре".

Пізніше комітет арбітрів України виніс своє рішення щодо дій Сергія Бойка. Там вважають, що арбітр помилився лише в одному епізоді - коли вилучив півзахисника "Шахтаря" Фреда. Червоні картки Петряку й Ракицькому, а також пенальті були призначені вірно.

Екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар впевнений, що Сергій Бойко в силу об'єктивних причин не був готовий судити цей матч, а керівництво комітету арбітрів припустилося помилки, призначивши його на центральну гру туру.

"Бойко не відійшов від поєдинку Ліги Європи "Вардар" - "Русенборг", який він судив минулого четверга. Перельоти, переїзди, фізичні навантаження і психологічна втома позначилися. Отже, в Запоріжжі Бойко в кінці поєдинку не зумів розібратися з кількома епізодами так, як мав розбиратися арбітр ФІФА", - сказав Ступар у коментарі ua-football.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можу лише привітати арбітра з відмінною роботою" - наставник "Шахтаря"

Сергій Бойко розпочав судити матчі чемпіонату України в 2008 році. Через три роки став арбітром ФІФА. У вересні 2012 року він дебютував у груповому етапі Ліги Європи, відсудивши матч між командами "Олімпік Ліон" і "Спарта Прага" (2:1). У червні 2013 року був у складі делегації арбітрів, які обслуговували молодіжне Євро в Ізраїлі. У цьому турнірі він відсудив два матчі групового етапу і півфінал. У лютому 2014 він дебютував у плей-оф Ліги Європи. А в нинішньому розіграші турніру працював на чолі української делегації арбітрів на матчі відбіркового раунду між між швейцарським "Лугано" і бухарестським "Стяуа" (1:2).

У минулому Сергій Бойко грав на позиції голкіпера. Виступав у другій лізі чемпіонату України за білгород-дністровський "Дністровець" та Іллічівський "Портовик", а також за ряд аматорських клубів з Одеси та Одеської області. Проживає в Київській області.

Зараз ви читаєте новину «"Погано говорять російською, але матюки знають добре" - подробиці скандалу на матчі "Зоря" - "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути