вівторок, 20 липня 2021 21:00

Чому Коваленко не зміг закріпитися в "Аталанті"

Чому Коваленко не зміг закріпитися в "Аталанті"
Віктор Коваленко підписав контракт із "Аталантою" на 4 сезони. Фото: УАФ

Півзахисник збірної України 25-річний Віктор Коваленко близький до зміни клубу. Команда українця "Аталанта" шукає новий клуб для футболіста. Серед претендентів – "Емполі" та "Спеція", які хочуть орендувати українця на сезон.

Чому колишній футболіст "Шахтаря" не зміг знайти себе в Бергамо?

Травми. Наставник "бергамасок" Джан П'єро Гасперіні є прихильником домінування на полі. Однією із головних чеснот "бергамасок" є високий пресинг. Для такого футболу гравець має бути готовим фізично. Коваленко важко пристосуватися до такого футболу, бо в Україні інтенсивність та швидкості гри нижчі. Крім того, у Віктора є своя історія травм. Його організм не здатен витримувати такі навантаження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишня команда Малиновського: що потрібно знати про першого суперника "Шахтаря" в Лізі чемпіонів

Не вміння вигравати конкуренцію. В Україні Коваленко мав статус таланта "Шахтаря". Він почав стабільно грати за першу команду "гірників" після продажу Алекса Тейшейри в Китай. Питання ліміту дозволяло Коваленку зажди розраховувати на ігровий час в "Шахтарі", якщо він був здоровий. В Італії ніяких преференції немає. Футболіст має доводити свій клас та вигравати конкрецію. Він до цього просто не звик, бо завжди грав тільки завдяки довірі тренерів клубу чи збірної.

Великі сподівання. Руслан Малиновський став зіркою "Аталанти". Звичайно, що від Коваленка чекали чогось подібного. Коваленко та Малиновський хоч вихованці одного клубу "Шахтаря", але шлях у них був різний. Руслан пройшов важки шлях оренд в "Севастополі" та "Зорі". зміг самоствердитися в Бельгії та стати одним із найкращих гравців місцевого чемпіонату. Коваленко грав виключно в одному клубі. Віктор просто не витримав тиску очікування від власної гри.

Віктор Коваленко є вихованцем "Шахтаря". За донецьку команду провів 130 матчів. Двічі виграв чемпіонат та Кубок України.

В складі збірної України провів 30 матчів. Пропустив Євро-2020/21 через травму.

В "Аталанту" перейшов на початку 2021 року. Сума трансферну склала €700 тис. В Серії А провів тільки 11 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Чому Коваленко не зміг закріпитися в "Аталанті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути