понеділок, 28 січня 2008 13:53

Почалася боротьба за спадок Фішера в $ 2,1 мільйона

Двоє родичів колишнього чемпіона світу з шахів Бобі Фішера, який помер 17 січня в Ісландії, оголосили про свої претензії на спадок спортсмена. 1,07 мільйона фунтів стерлінгів (2,1 мільйона доларів) розраховують отримати дружина Фішера Мійоко Ватаї і його звідний брат Расселл Тарг.

Шахіст не залишив заповіт і першою про свої претензії на спадок заявила Мійоко Ватаї, на якій Фішер одружився в Японії. Проте в 2005 році в Москві спортсмен заявив, що вони з Ватаї ніколи не не були в браку, а являлися лише друзями.

За словами адвоката Ватаї, він вже отримав з Японії офіційні документи, підтверджуючі факт одруження. Крім того, було опубліковано лист Джона Босніча, який стверджує, що він був свідком на весіллі Фішера і Ватаї. Босніч очолював комітет із звільнення шахіста з японської в"язниці, куди спортсмен потрапив в 2004 році, коли був визнаний винним у використанні недійсного паспорта громадянина США.

Другим претендентом на спадок Фішера є його звідний брат Расселл Тарг, який має намір добитися, щоб залишені шахістом гроші дісталися двом синам Тарга. Адвокат звідного брата Фішера відмовився давати коментарі.

У 2005 році Бобі Фішер отримав політичний притулок в Ісландії, де проживав до 17 січня 2008 року, коли колишній чемпіон світу помер від важкої хвороби.

Джерело: "Лента.ру"
Зараз ви читаєте новину «Почалася боротьба за спадок Фішера в $ 2,1 мільйона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути