Ексклюзиви
вівторок, 22 січня 2008 10:01

В Ісландії поховали Боббі Фішера

У Ісландії в понеділок пройшли похорони колишнього чемпіона світу з шахів Боббі Фішера. На церемонії прощання, закритій для представників ЗМІ, були присутні кілька близьких друзів шахіста і його багаторічна супутниця життя Міоко Ватаі.

Геніальний шахіст був похований на кладовищі католицького приходу в невеликому містечку Селфосс, розташованому за 60 кілометрів від Рейк"явіка.

Фішер помер 19 січня на 65-му році життя в одній з лікарень Рейк"явіка після двомісячної хвороби. До Ісландії шахіст переїхав на постійне місце проживання в 2005 році. Ця країна надала йому громадянство після того, як його американський паспорт був анулюваний, а власті США почали судове переслідування шахіста, звинувативши його за участь в матчі, який відбувся в Бєлграді в 1992 році, в порушення міжнародних санкцій проти колишньої Югославії.

У 2004 році Фішер, який кілька років прожив в Японії, був затриманий з анулюваним американським паспортом в токійському аеропорту і посаджений у в"язницю. США добивалися видачі шахіста з метою притягнути його до суду, проте власті Ісландії, де на матчі, який відбувся в 1972 році, він обіграв Бориса Спаського і став чемпіоном світу, надали йому громадянство, пише Lenta Ru 

Зараз ви читаєте новину «В Ісландії поховали Боббі Фішера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути