неділя, 27 грудня 2009 11:59

Плющенко встановив нове світове досягнення

Плющенко встановив нове світове досягнення

Євген Плющенко в суботу, 26 грудня, став переможцем чемпіонату Росії з фігурного катання, повідомляє РИА Новости. Завдяки цій перемозі він став восьмиразовим чемпіоном Росії. Перший титул Плющенко завоював в 1999 році.

Плющенко встановив нове світове досягнення за кількістю набраних в сумі балів - за виступ в короткій і довільній програмах - 271,59.

При цьому сам Плющенко заявив, що оцінює свій виступ на трійку за пятибальною шкалою. Він пояснив це травмою, через яку довелося пропустити півтора тижні тренувань.

"В цілому я можу поставити собі "трійку" по п"ятибальній системі, - сказав Плющенко. - Наприкінці довільної програми оступився на потрійному сальхові. Перед змаганнями тренувався всього тиждень. Зараз потрібно підлікуватися до старту чемпіонату Європи, важливо вийти на пік форми до Олімпійських ігор".

Друге місце в чемпіонаті з результатом 240,01 балу зайняв Сергій Воронов, а бронзу, набравши 234,92 балу, здобув Артем Бородулін.

За матеріалами Лента, СЭ

Зараз ви читаєте новину «Плющенко встановив нове світове досягнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути