неділя, 21 лютого 2010 14:58

Плющенко став послом "домашньої" для росіян Олімпіади

Плющенко став послом "домашньої" для росіян Олімпіади

Срібний призер Ванкувера російський фігурист Євген Плющенко став послом зимової Олімпіади-2014 в Сочі.

Під час урочистої церемонії в "Сочі 2014 Російському домі" у Ванкувері, спортсмен отримав диплом Посла Ігор 2014 року з рук президента Оргкомітету "Сочі 2014" Дмитра Чернишенка.

"Я мрію і сподіваюся, що кататимуся в Сочі в 2014-му. І думаю, що я зроблю цю спробу!",- додав новий посол "Сочі 2014".

Президент Оргкомітету Дмитро Чернишенко відзначив: "Плющенко - кумир мільйонів у всьому світі. Його цілеспрямованість - приклад для спортсменів, які тільки почали свій шлях і представлять країну на Іграх в Сочі. Я вдячний Євгену за те, що він приєднався до нашої команди. Разом ми переможемо!".

Послами "Сочі 2014" вже є: дворазовий призер Олімпійських ігор, триразовий чемпіон світу з хокею Сергій Федоров; альпініст Казбек Хаміцаєв; депутат Державної Думи РФ, дворазова олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Світлана Хоркіна; чемпіон світу з хокею Олександр Овечкін; популярний виконавець Діма Білан; знамениті музиканти і диригенти Юрій Башмет і Валерій Гергієв; чемпіони світу з фігурного катання Оксана Домніна і Максим Шабалін; чоловіча збірна Росії з хокею; жіноча збірна Росії з керлінгу; призер Олімпійських ігор з бобслею Олександр Зубков; призер Олімпійських ігор з фристайлу Володимир Лебедєв; срібний призер Олімпійських ігор у Турині Альберт Демченко; дворазова чемпіонка світу з лижних гонок Ольга Зав"ялова; Олімпійський чемпіон Ігор у Ванкувері Микита Крюков.

За матеріалами Турнір

Зараз ви читаєте новину «Плющенко став послом "домашньої" для росіян Олімпіади ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути