середа, 13 серпня 2008 09:27

Плавання. Фелпс став найтитулованішим олійпійцем

Плавання. Фелпс став найтитулованішим олійпійцем
Американський плавець Майкл Фелпс завоював золоту медаль Олімпіади-2008 на дистанції 200 метрів баттерфляєм. Це олімпійське золото стало для Фелпса четвертим на Іграх в Пекіні і десятим в кар"єрі. Срібна медаль дісталася угорцеві Ласло Чеху, а бронзова - японцю Такеши Матсуді.

Фелпс виграв 200-метрівку баттерфляєм з новим світовим рекордом - 1 хвилина, 52,03 секунд. Американський плавець поліпшив попереднє досягнення, яке належало йому ж, на шість сотих секунди.

Таким чином Фелпс став найбільш титулованим спортсменом в історії Олімпіад: раніше жодному атлету не вдавалося виграти десять золотих медалей. По дев"ять нагород вищої проби на Олімпійських іграх завойовували фінський легкоатлет Пааво Нурмі, американський легкоатлет Карл Люіс, американський плавець Марк Спітц і радянська гімнастка Лариса Латиніна.

Нагадаємо, що перед Іграми в Пекіні 23-річний Майкл Фелпс поставив собі завдання завоювати вісім золотих медалей Оліміади-2008 і перевершити досягнення Спітца, який в 1972 році в Мюнхені виграв сім золотих нагород.

Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Плавання. Фелпс став найтитулованішим олійпійцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути