неділя, 26 червня 2011 12:44

Платіні запускав хвилю у фіналі Євро-2011
23

Фото: Reuters

Перемога над швейцарцями у фінальному матчі турніру в Данії принесла збірній Іспанії третій титул чемпіонів Європи серед молоді.

Вирішальний поєдинок в Орхусі можна назвати зустріччю двох найсильніших команд чемпіонату. Збірна Іспанії вразила всіх своєю схожістю із національною командою країни, яка сповідує яскравий комбінаційний футбол зі ставкою на атаку. Швейцарці, у свою чергу, підійшли до вирішального поєдинку з найкращими показниками - чотири перемоги в чотирьох матчах і жодного пропущеного м'яча.

Початок зустрічі лише підтвердив, що суперники гідні один одного. На відміну від інших, швейцарці не стали замикатися в обороні і запропонували "червоній фурії" футбол на зустрічних курсах. Першим цим скористався кращий бомбардир турніру іспанець Адріан Лопес, який увійшов у штрафний майданчик і небезпечно прострілив уздовж воріт.

За великим рахунком, гра йшла в центрі поля з невеликою перевагою іспанців, але небезпечні моменти в першому таймі можна було порахувати на пальцях однієї руки. Лише на 24-й хвилині інсайд швейцарців Джердан Шачирі завдав зі штрафного майданчика перший удар у матчі, а шість хвилин потому він же першим пробив у площину воріт.

М'яч заметушився у штрафному іспанців, гравець "Базеля" прийняв його боком до воріт і, не розвертаючись пробив у правий верхній кут - Давід де Хеа парирував "постріл" кулаками. З боку іспанців небезпечним, але трохи неточним ударом відзначився Тьяго Алькантара.

Рахунок був відкритий на 41-й хвилині, коли до атаки по лівому флангу підключився Дідак Віла Росельо. Захисник іспанців по ідеальній дузі закрутив м'яч у штрафний майданчик, де Еррерра з лінії воротарського вколотив його головою в сітку.

У другому таймі характер гри, якщо і змінився, то не дуже. Обидві команди комбінували навкруги, але по воротах били рідко. Команда Луїса Мільї робила це частіше, хоча за рахунком йти вперед повинні були швейцарці. П'єрлуїджі Тамі освіжив центр поля подвійною заміною, але марно. Іспанці відчули запах крові, хоча і не поспішали розкриватися для атак суперника.

Альберто Ботія міг вбити інтригу на 75-й хвилині. Центральний захисник замикав навіс Хуана Мати з кутового, але послав м'яч у "молоко". Тією ж люб'язністю відповів його візаві Тімм Клозе. Шачирі знайшов голову захисника верховою передачею зі штрафного, але той недостатньо щільно приклався до м'яча і шансом не скористався.

Як підходити до реалізації моментів, на 81-й хвилині ударом зі штрафного показав Алькантара. Вихованець "Барселони" швидко оцінив ситуацію і метрів з 35-ти потужним ударом послав м'яч за спину голкіперу швейцарців Янну Соммеру, що необачно вискочив уперед.

Спокійно відстоявши здобуту перевагу, збірна Іспанії виграла третє золото молодіжних чемпіонатів Європи і стала другою найуспішнішою країною в історії турніру. Більше - п'ять чемпіонських титулів - тільки в італійців.

Зараз ви читаєте новину «Платіні запускав хвилю у фіналі Євро-2011». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути