Ексклюзиви
неділя, 26 червня 2011 12:56

"Іспанці заслужили перемогу на Євро-2011" - наставник збірної Швейцарії

"Іспанці заслужили перемогу на Євро-2011" - наставник збірної Швейцарії

Луїс Мілья привітав своїх підопічних із здобутою перемогою на чемпіонаті Європи-2011 у Данії, що стала першою з 1998 року. Наставник іспанців заявив, що тріумф у фіналі в Орхусі став результатом кропіткої праці його команди протягом усієї підготовки до турніру у Данії.

Навіть попри розчарування від поразки у фінальному двобої, наставник швейцарців П'єрлуїджі Тамі зазначив, що він гордий за своїх підопічних, які досягли чималих успіхів на молодіжній першості континенту.

Луїс Мілья, головний тренер збірної Іспанії:

"Я дуже задоволений. Однак найбільше я радію за гравців, які досягли цього успіху. Вони багато працювали для цього і вірили у свою перемогу. Також хочу відзначити наших опонентів - швейцарців. Вони гідно виглядали на полі.

Окрім того, я повинен згадати мого колегу, який був ключовою фігурою в цій перемозі - Фернандо Йєрро, який, на жаль, залишив посаду технічного директора Федерації. Він великий професіонал і чудова людина. Всім наставникам у федерації подобалося працювати з ним. Ця перемога також і його заслуга.

Ми знали, що це буде важка гра, тому що швейцарці також вправно розпоряджаються м'ячем. У них був свій шанс, зокрема у Джердана Шачирі, але після того ми зуміли забити, що додало нам упевненості. У другому таймі ми діяли агресивніше і контролювали перебіг поєдинку, що і призвело до другого взяття воріт.

Наразі, хлопці у захваті від того, чого вони здобули. Гол Тьяго Алькантари може здатися дещо курйозним, однак ви не повинні відкидати ту впевненість і майстерність, яку він демонстрував протягом усього турніру. Уся команда провела дивовижну кампанію. Навіть ті, хто знаходився на лавці запасних і виходили лише на заміни, також відіграли важливі ролі у нашій сьогоднішній перемозі. Кожен з команди заслуговує на оплески".

П'єрлуїджі Тамі, головний тренер збірної Швейцарії:

"Перш за все, зазначу, що іспанці продемонстрували сьогодні гру найвищого ґатунку. Ми мали щонайменше 30 хвилин переваги у грі. Потім ми втратили концентрацію, та почали припускатися помилок, що дійсно дуже ускладнило нам життя. Як результат - ми пропустили гол, проте до цього жодна з команд не створила по-справжньому небезпечного моменту.

У другій половині ми намагалися створити їм проблеми, однак самі стали жертвами такої гри. Декілька гравців фізично підсіли, адже для нас це була вже п'ята зустріч на цьому турнірі.

Попри усе сказане, хочу наголосити - іспанці заслужили цю перемогу. Ми мали дві чудові нагоди за рахунку 1:0, а потрібно використовувати свої моменти. Натомість ми отримали другий гол у свої ворота, який поставив крапку на наших стараннях.

І все ж, я гордий за досягнення своїх підопічних на цьому турнірі. Саме ці слова я сказав їм після фінального свистка. Поєдинок з іспанцями видався украй важким. Звісно програти у фіналі дуже прикро, проте можна пишатися тим, що ми дісталися фіналу молодіжної першості".

Зараз ви читаєте новину «"Іспанці заслужили перемогу на Євро-2011" - наставник збірної Швейцарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути