Ексклюзиви
пʼятниця, 31 серпня 2012 10:57

Платіні нагородив Іньєсту "срібною футболкою": журналісти назвали кращого футболіста Європи
6

Іньєста обійшов таких іменитих гравців як Ліонель Мессі і Кріштіану Роналду
Фото: ФОТО: Reuters

Іспанський півзахисник Андреас Іньєста визнаний кращим футболістом Європи за версією УЄФА за результатами сезону 2011/12. Переможця визначило журі з 53 журналістів, які представляють всі національні асоціації УЄФА. У голосуванні, яке відбулося в четвер у Монако, Іньєста обійшов таких іменитих гравців як Ліонель Мессі і Кріштіану Роналду.

Іньєста є одним з головних конструкторів атаки "Барселони". Крім того, він разом зі збірною Іспанії виграв вдруге поспіль чемпіонат Європи, де був визнаний кращим гравцем турніру.

Ліонель Мессі в минулому сезоні показав феноменальний результат, забивши 73 голи у всіх турнірах. Правда, це не допомогло "Барселоні" досягти перемоги ні в примері (каталонці стали другими), ні в Лізі чемпіонів (команда вибула на стадії 1/2 фіналу). Однак "блауграни" не могла дозволити собі завершити футбольний рік без єдиного трофея, вигравши Кубок Іспанії, у фіналі якого Мессі також забив один з м'ячів.

Роналду також провів надрезультативно рік: португалець відзначився 68 разів у всіх турнірах, виграв з "Реалом" чемпіонат Іспанії, дійшов до півфіналу Ліги чемпіонів. Також він став бронзовим призером Євро-2012, увійшовши до числа кращих бомбардирів з трьома голами.

Спочатку список складався з 32 футболістів, однак пізніше він був скорочений до трьох.

У першу десятку входили також такі гравці як італієць Андреа Пірло, іспанці Хаві Ернандес і Ікер Касільяс, івуарієць Дідьє Дрогба, чех Петр Чех, колумбієць Радамель Фалькао, німець Месут Озіл.

Всі перераховані футболісти показали в минулому сезоні високий рівень гри і допомогли своїм командам - клубам та національним збірним - досягти перемог у різних турнірах.

Дана нагорода заснована спільно з організацією європейської спортивної преси European Sports Media (ESM) і призначена для усіх футболістів, які виступали за клуби національних асоціацій УЄФА в минулому сезоні. Громадянство гравців значення не має. Вручається з минулого року - першим переможцем став Мессі. Раніше ця нагорода носила назву "Клубний футболіст року за версією УЄФА".

Зараз ви читаєте новину «Платіні нагородив Іньєсту "срібною футболкою": журналісти назвали кращого футболіста Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути