неділя, 28 квітня 2013 15:12

Підгрушна може завершити кар'єру, якщо закриють біатлонну базу під Тернополем

Підгрушна може завершити кар'єру, якщо закриють біатлонну базу під Тернополем
База Підгрушної опинилася під загрозою закриття. Фото: biathlon.com.ua

У селі Підгороднє під Тернополем вже понад сорок років функціонує центр підготовки біатлоністів, який за ці роки підготував десятки чемпіонів світу та Європи. Досить згадати, що найбільш титулована українська біатлоністка Олена Зубрилова готувалася саме на цій базі, а зараз там займається чинна чемпіонка світу Олена Підгрушна, молоді біатлоністи Анастасія Меркушина та Дмитро Підручний, та інші юні спортсмени.

Втім, протягом останніх місяців земля в безпосередній близькості від бази почала виділятися під садові ділянки, де почали з'являтися дачі. Згідно Державних спортивних норм України в частині Спортивних та фізкультурно-оздоровчих споруд "ділянки відкритих тирів для стрільби з малокаліберних гвинтівок слід розміщувати на відстані не менше 2 км від житлових і громадських будинків і місць масового відпочинку".

Таким чином, будь-яка узаконена забудова всередині зазначеного двокілометрового радіуса унеможливлює використання біатлонного стрільбища. Більше того, під'їзд до виділених ділянок частково проходить через лижероллерну трасу. Саме через появу на трасі стороннього автомобіля свого часу отримала травму Ірина Варвинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тренувальну базу Підгрушної планують забудувати ? тренер

"Я шокована тими подіями, які розгортаються навколо нашої бази в Підгороднєму, - прокоментувала ситуацію Олена Підгрушна. - Для мене, та й для багатьох тернопільських спортсменів, це єдине місце, де можна проводити підготовку до сезону і тренуватися взимку. Після завоювання золота чемпіонату світу я сподівалася, що це дасть додатковий поштовх до розвитку біатлону і в Україні в цілому, і в Тернополі зокрема. І після світової першості нам дійсно приділяли увагу і говорили багато хороших і правильних слів. Але на ділі все виходить зовсім інакше".

"Таке враження, що медалі чемпіонату світу виявилося достатньо, а про те, що буде далі, ніхто не думає. Якщо базу закриють, то мені можна буде закінчувати кар'єру, оскільки умов для підготовки просто не буде. І не тільки мені, але і ще десяткам молодих спортсменів, які тільки мріють про те, щоб у майбутньому добиватися високих досягнень у спорті", - підкреслила вона.

Зараз ви читаєте новину «Підгрушна може завершити кар'єру, якщо закриють біатлонну базу під Тернополем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути