неділя, 29 січня 2012 15:35

"Перша гра Євро-2012 пройде нелегко, але фінал буде ідеальним" - Платіні

"Перша гра Євро-2012 пройде нелегко, але фінал буде ідеальним" - Платіні

Президент УЄФА Мішель Платіні переконаний, що цьогорічний чемпіонат Європи з футболу в Польщі та Україні пройде в режимі великого футбольного свята. Про це керівник Європейської футбольної асоціації заявив в інтерв'ю авторитетній французькій газеті "Le monde".

Легендарний француз вкотре зізнався, що під час голосування за право проведення Євро віддав голос за Італію, проте зараз не шкодує про остаточний вибір УЄФА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Був момент, коли ми всерйоз думали відмовитися від України" - Платіні

"Звісно, це не Німеччина. Ми опинились в такій самій ситуації, як Південна Африка, Бразилія і всі інші країни, які ніколи не проводили великих футбольних турнірів. Вони не мали досвіду в організації свята, проте УЄФА надав всі можливі сприяння і допомогу експертів на всіх етапах підготовки."

В результаті, каже президент УЄФА, перша гра, можливо, пройде нелегко, друга – вже краще, але фінал буде ідеальним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Євро-2012 в Польщі та Україні обіцяє бути унікальним" - Платіні

"Для всіх нас важливо, що стадіони готові – вони дуже красиві. Тепер, якщо не вистачить 5-зіркових готелів для журналістів, вони будуть проживати у 4-зіркових. І це не біда. Навіть найкрасивіша жінка не може дати все, що в неї є, а, чесно кажучи, вони (країни-господарки -) дали багато", - пояснив Мішель Платіні. Він також додав, що  оцінюючи останній етап підготовки, переконаний, що Євро-2012 буде великим футбольним святом.

Нагадаємо, восени минулого року Україна відкрила останні дві арени Євро-2012 – у Києві та Львові. Сьогодні, 29 січня – урочиста церемонія відкриття восьмої арени, у Варшаві, на якій 8 червня 2012-го відбудеться матч-відкриття чемпіонату.  Фінальна гра турніру відбудеться у Києві 1 липня цього року.

Зараз ви читаєте новину «"Перша гра Євро-2012 пройде нелегко, але фінал буде ідеальним" - Платіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути