Ексклюзиви
неділя, 22 липня 2018 20:11

Переможця Вімблдону підтримував Андрій Шевченко
4

- Коли я став батьком, то мріяв, що діти з трибуни дивитимуться, як я граю. Не кажучи уже про те, як перемагаю. Кілька днів тому моя мрія здійснилася. Мене просили описати ці почуття. Я говорив, що це незабутній момент, радісний момент задоволення. І коли я думав, що він не може стати кращим, син закричав: "Тато, тато!". У той момент я розтанув. Вдячний, що мені довелося відчути це, - пише сербський тенісист Новак Джокович, переможець Вімблдонського тенісного турніру серед чоловіків.

Тиждень тому він виграв у південноафриканця Кевіна Андерсона у трьох партіях і здобув 13-й титул Великого Шолому, хоча головна перемога сталася у півфіналі - Джокович у п'яти партіях здолав Рафаеля Надаля, першу ракетку світу.

 

2016 року серб виграв відкритий чемпіонат Франції з тенісу і зібрав кар'єрний Шолом – виграв усі чотири головні турніри у цьому виді спорту. Більше того, Джокович – єдиний у відкритій ері, з 1969 року, спортсмен, хто одночасно був чемпіоном Уїмблдону, США, Австралії та Франції.

Та потім у грі Новака наступив спад. Логічний - упродовж 2011 та першої половини 2016 року він показував фантастичну гру. 2011 - взяв три Шоломи з чотирьох, 2015 - повторив це досягнення. Не програвав 43 матчі поспіль.

 

Але уже на Олімпіаді-2016 "вилетів" у матчі першого ж кола, згодом дійшов до фіналу відкритого чемпіонату США і це було останнє серйозне досягнення упродовж двох років.

2017 Новак грав тільки першу половину року. Другу пропустив через травму ліктя. Терапевтичне лікування не допомогла. До відкритого чемпіонату Австралії він так і не відновився, хоча дійшов там до 1/8 фіналу. Після того зробив операцію на лікті, але результати наступних турнірів були настільки провальними - вильоти в перших колах від гравців першої сотні, що емоційний серб, людина тонкої душевної організації, замислився про закінчення кар'єри.

Новак розстався з тренером Андре Агассі, також видатним у минулому тенісистом, і повернув після річної перерви Мар'яна Вайду, який працював з Джоковичем від початку професійної кар'єри

Він розстався з тренером Андре Агассі, також видатним у минулому тенісистом, і повернув після річної перерви Мар'яна Вайду, словака, який працював з Джоковичем з 2006-го від початку професійної кар'єри. На грунтових турнірах особливих успіхів Джокович не досяг: приміром, у Барселоні "вилетів" у першому ж матчі. Але на травневому турнірі в Римі уже дійшов до півфіналу, у боротьбі поступившись Рафі Надалю - королю грунту.

 

Далі був відкритий чемпіонат Франції, прикра поразка у чвертьфіналі від італійця Марко Чеккінато, після чого Джоковича знову підвели нерви, і він натякнув на пропуск трав'яного сезону.

Проте згодом відійшов і взяв участь у турнірі Квінс Клаб, що передує Вімблдону. Там зіграв дуже сильно, тільки у фіналі поступившись хорвату Марину Чилічу і будучи близьким до перемоги. Джоковича на турнірі підтримував головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко та його син Джордан – їх серб спеціально запросив до своєї ложі.

Квінс Клаб показав, що Джокович повернувся. Він був другим фаворитом Вімблдону після Роджера Федерера, восьмиразового переможця змагань, і коли той "вилетів" у чвертьфіналі стало зрозуміло: переможець визначиться у матчі Джокович - Надаль.

 

Новак зіграв у розумний та атакувальний теніс. А головне - у нього знову був порядок з морально-вольовими якостями, шалений Надаль так і не зміг пробити оборону серба і взяти реванш за поразку у фіналі Вімблдону -2011.

Тепер у них 20, 17 та 13 титулів відповідно. Заключний Шолом року відбудеться з 27 серпня по 9 вересня у Нью-Йорку, відкритий чемпіонат США.

Сину Джоковича Стефану у жовтні виповниться 4 роки. Доньці Тарі у вересні буде рік. З дружиною Єленою розписалися 2014 влітку. Разом з 2006-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Без підтримки дружини я давно б завершив кар'єру" - казка Роджера Федерера

Цьогорічні турнірі Великого Шолому виграли найкращі гравці сучасності. В Австралії – Роджер Федерер. У Франції – Рафаель Надаль, в Лондоні – Новак Джокович.

Зараз ви читаєте новину «Переможця Вімблдону підтримував Андрій Шевченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути