пʼятниця, 19 серпня 2011 14:52

Переможцем тримався Пенєв: репортаж з Болгарії

Переможцем тримався Пенєв: репортаж з Болгарії

У центрі Ловеча розташований клуб уболівальників місцевого "Літекса". Учора, за кілька годин до матчу проти "Динамо", біля нього збирається купка хлопчаків одягнена в чорні футболки з написом "Літекс". Мені з колегою вони пропонують квитки на матч, а з'ясувавши, що ми — українські журналісти — схвально підіймають догори великий палець. Від прогнозів на матч відмовляються.

Внутрішній інтер'єр клубу особливо не вражає. Кілька футболок "Літекса" та фотоколаж з матчів команди різних років. Помічаємо фотокадр з матчу "Дніпро" — "Літекс": 2005-го, на Кубок УЄФА, з Віталієм Лисицьким на передньому плані. Болгари тоді перемогли — 2:0.

І, звичайно, тут вистачає карток з Христо Стоїчковим: найкращим футболістом Болгарії усіх часів — навіть покійний Георгі Аспарухов за популярністю не складе йому конкуренцію.

Болгарські уболівальники на матч вирушають неквапливо — у "мініатюрному" Ловечі дійсно немає куди поспішати. Найзавзятіші фанати "Літекса" розташовуються за воротами, які у першому таймі захищає Олександр Шовковський, і розгортають баннер "сильні та єдині".

З протилежного боку близько 20 людей підтримують "Динамо". Точно знаю, що п'ятеро з них приїхали з курортної Варни — дві подружні пари та дитина. Уродженці Миколаївщині, вони відпочивали у Болгарії і, дізнавшись, що тут гратиме "Динамо", подолали 150 кілометрів, щоб наочно глянути на нинішню команду Юрія Сьоміна.

Видовище це було жалюгідне. "Динамо" перемогло, але класової переваги над суперником не показало. Команда не уміє грати першим номером: у центрі поля нині зібрані однопланові виконавці, а фланги постраждали через відсутність Гусєва. Тому більшу частину матчу вхолосту працював Браун Ідеє.

Його гол після чітко розіграної комбінації не вписується у канву дій гостей в цій зустрічі, млявих та прогнозованих, з низькою обороною, поганою роботою на підборах м'яча і невмінням швидко переходити до атаки.

"Літекс" усвідомлював свої непотужні сили, але застосував їх максимально: Сьомін у перерві був достатньо жорстким, щоб гравці вийшли на поле та захопили територіальну перевагу, але з правильною оцінкою ситуації на полі були проблеми. Правофланговий "Літекса" Том та невтомний капітан болгар Янев завдали чимало клопоту розрізненій київський обороні.

Очевидно, що "Літекс" мав зрівнювати рахунок на останній компенсованій хвилині. Сьомін, перед тим як Нінкович реалізував пенальті перехрестився, а коли болгари не змогли доправити м'яча до сітки після останнього кутового в зустрічі тільки скрушно похитав головою.

На післяматчевій прес-конференції переможцем тримався Любослав Пенєв. Наставник болгар довго та прискіпливо аналізував гру, хвалив своїх підопічних, традиційно згадавши про уславлене ім'я київського "Динамо".

Сьомін же відповідав сухо і скупо. Якщо обрана у конкретному випадку манера спілкування київського тренера - просто бажання приховати від журналістів та уболівальників причини блідої гри, мовляв у внутрішніх проблемах розберемося самі і знаємо як це зробити, це одне. Набагато гірше, якщо наставник "Динамо" не розуміє яким чином подолати ігрову кризу.

Нагадаємо, перший матч четвертого кваліфікаційного раунду Ліги Європи "Літекс" - "Динамо" завершився перемогою гостей. Кияни виграли - 2:1.

Зараз ви читаєте новину «Переможцем тримався Пенєв: репортаж з Болгарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути