середа, 19 червня 2013 20:48

Переглянути Євробаскет-2013 U-16 коштуватиме 50 грн за чотири матчі
11

Надія України - збірна U-16
Фото: Фото: Євген САВЧУК

Сьогодні, 19 червня, в Києві відбулася презентація квитків на чемпіонат Європи з баскетболу серед юнаків до 16 років (U-16), який пройде з 8 по 18 серпня 2013 року в столичному Палаці Спорту. Одним з 16-ти учасників турніру стане українська команда, яку тренує Віталій Усенко.

"Ми відкриваємо великий баскетбол для України. Це перший крок, наступним стане Євробаскет-2015, - сказав у вступному слові Віце-прем'єр-міністр країни Олександр Вілкул. - Наше завдання полягає в тому, щоб якомога більше людей змогли побачити цей турнір. Для цього ми здійснили все необхідне, щоб була доступною цінова політика. Значна частина квитків будуть безкоштовними, для вболівальників з обмеженими можливостями і малозабезпечених. Крім того, за допомогою хлопців, які відпочивають у таборах київської області, ми створимо 16 фангруп."

За словами чиновника, Євробаскет-2013 U-16 повинен сприятливо відбитися на спортивному житті країни.

"Турнір стане потужним стимулом для розвитку фізкультури і спорту України. Тим більше, що урядом розроблено програму, в рамках якої намічено спорудження 2,5 тисяч багатофункціональних спортивних майданчиків, збільшення кількості спортивних секцій та шкіл", - зазначив Олександр Вілкул.

На презентації не було президента Федерації баскетболу України Олександра Волкова. За словами Олександра Вілкула, це пов'язано з серйозними сімейними причинами.

Після презентації макету квитка на Євробаскет-2013 U-16 слово взяв директор Євробаскету-2015 Маркіян Лубківський.

"Учасниками майбутнього юнацького чемпіонату Європи стануть 16 команд, турнір включає в себе 72 матчі", - розповів він. - Ігри проходитимуть паралельно, на двох кортах - № 1 і № 2, розділених між собою звуконепроникною огорожею. Суперниками збірної України по групі D стануть команди Латвії, Італії та Хорватії. Перший матч наша команда зіграє вже 8 серпня проти латишів на корті № 2. Початок о 21:30".

Маркіян Лубківський розповів про спосіб придбання квитків і ціни на них.

"Квитки можна замовити по інтернету, зайшовши на сайт u16men.ticketforevent.com або купити в касах Палацу Спорту вже з 20 червня. Вартість одного квитка становитиме 50 грн на 4 матчі, які проходитимуть на одному корті. Ми не ставили собі за мету зірвати куш. Адже це – соціальний проект. Ціна фіксована, незалежно від того, скільки матчів буде переглянуто. При виході його треба буде просканувати, щоб потрапити на наступну гру", - зазначив він.

Дорожче коштуватиме квиток на фінал.

"Ціна квитка на фінальний матч буде складати 100 грн. У його вартість крім фінального будуть входити матчі за решту місць. Згідно з регламентом турніру, всі команди - з 1 по 16 - матимуть свої місця ", - сказав Маркіян Лубківський.

Дізнаватися подробиці про хід турніру і  про команд-учасниць можна буде на сайті u16men.fibaeurope.com/ ua/.

Зараз ви читаєте новину «Переглянути Євробаскет-2013 U-16 коштуватиме 50 грн за чотири матчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути