субота, 18 травня 2013 16:28

Арену до Євробаскету-2015 в Києві побудують за $ 120 млн

Арену до Євробаскету-2015 в Києві побудують за $ 120 млн

Група компаній DeVision (Київ) розпочала виконання земельних робіт за проектом будівництва мультифункціональної спортивно-концертної (МФСК) арени на 20 тис. посадочних місць у складі багатофункціонального комплексу (МФК) "Домосфера" по Столичному шосе в Києві, інвестиції в яку складуть $ 120 млн.

"На будівельному майданчику, розташованому в Голосіївському районі Києва, на перетині транспортних артерій Києва, вулиці Академіка Заболотного та Столичного шосе, йдуть активні земельні роботи. Будівельники працюють у кілька змін за проектом арени, що будується до Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" представник групи Катерина Старунська.

Площа арени складе 46,916 тис. кв. м. Поверховість - шість наземних і один підземний поверх. Передбачено також більше 2 тис. паркомісць. За словами Старунської, арена розрахована на проведення заходів до 20 тис. посадочних місць і стане однією з найбільших подібних будівель в Європі. При цьому кількість посадочних місць для баскетболу передбачено на рівні 17,4 тис. місць, хокею - 15,3 тис., концертів - 20 тис. місць. Універсальний зал-трансформер адаптується під завдання проведення більш 100 типів заходів.

До складу комплексу, крім основного залу, будуть включені 61 VIP-ложа, окрема президентська ложа, інформаційно-діловий центр, громадські зони, точки торгівлі, бари, кафе та ресторани. Крім того, проект передбачає розміщення першого в Україні клубного ресторану, де гості зможуть спостерігати за спортивними або концертними заходами.

В інформаційно-діловому центрі арени передбачені приміщення для проведення конференцій та прес-конференцій (площа прес-центру - 292 кв. М), місця для розміщення спортсменів, офісні приміщення. Проектом також передбачено будівництво тренувального майданчика для однієї з київських баскетбольних команд. Старунська зазначає, що проект розробляла американо-литовська компанія "Мілюнос студія".

Завершення будівництва арени заплановано на травень 2015 року та вона використовуватиметься під час Євробаскету-2015, який стартує наприкінці серпня того ж року.

Зараз ви читаєте новину «Арену до Євробаскету-2015 в Києві побудують за $ 120 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути