вівторок, 23 квітня 2013 12:56

"ЄвроБаскет-2015 коштуватиме Україні дешевше, ніж Євро-2012" - Лубківський

"ЄвроБаскет-2015 коштуватиме Україні дешевше, ніж Євро-2012" - Лубківський
"Арени до чемпіонату будуватимуть спонсори" - Лубківський ФОТО: ukrinform.ua

Директор турніру ЄвроБаскет-2015 Маркіян Лубківський поки не знає, який бюджет буде у змагання. Про це керівник Місцевого організаційного комітету розповів на прес-конференції.

"Якщо говорити про бюджет турніру разом з будівництвом арен, то мені важко оцінити, адже ми ще не маємо повної ясності, щодо вартості самих споруд. З іншого боку, ми вже завершуємо підрахунки операційної складової. Це те чим займається МОК. Під час наступної прес-конференції, яка відбудеться через кілька тижнів, я вже зможу назвати операційну вартість турніру.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Маркіян і його команда: Лубківський розповів, хто готуватиме Україну до ЄвроБаскету-2015

Ми не причетні до будівництва арен, тому я не можу назвати їх вартість. Для нас головне, щоб ці споруди були побудовані вчасно і відповідно до вимог ФІБА.

Арени будуватимуть спонсори, тобто компанії за підтримки держави через надання відповідних кредитів. Також країна-господар вкладає кошти у реконструкцію доріг, терміналів. У містах, які приймали Євро-2012 з аеропортами все у порядку. Реконструкції чи перебудови потребуватимуть летовища в Одесі та Дніпропетровську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тягнибок дуже добре грає у баскетбол" - Лубківський

За нашими підрахунками Україна не понесе такий важкий фінансовий тягар відповідальності під час ЄвроБаскету-2015, як при підготовці до Євро-2012", - зазначив Лубківський.

Нагадаємо, ЄвроБаскет-2015 пройде у шести містах України — Києві, Львові, Донецьку, Харкові, Дніпропетровську та Одесі у вересні 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «"ЄвроБаскет-2015 коштуватиме Україні дешевше, ніж Євро-2012" - Лубківський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути