вівторок, 20 грудня 2011 05:30

Україна прийме Євробаскет-2015

Фінальна частина чемпіонату Європи-2015 з баскетболу відбудеться в Україні. Про це офіційно було оголошено 18 грудня на виконкомі європейської баскетбольної федерації. Заявка України була безальтернативною: раніше свою кандидатуру зняли наші конкуренти — Франція, Італія, Німеччина та Хорватія, які вчотирьох планували організувати європейську першість.

Нині в Україні є тільки одна арена, здатна прийняти матчі Євробаскету на груповій стадії — столичний Палац спорту. Він може умістити 6113 глядачів. Проте для фінального поєдинку має бути комплекс, щонайменше, на 10 тисяч місць. Тому в Києві, де визначиться чемпіон Європи-2015, побудують новий спортивний палац на 18-20 тис. глядачів.

Матчі Євробаскету приймуть ще п'ять українських міст. У Харкові побудують новий комплекс або розширять Палац спорту "Локомотив", який має п'ять тисяч місць. У Львові спорудять нову арену на 10 тис. місць. Дніпропетровський Палац спорту "Метеор", розрахований на 6500 глядачів, може прийняти матчі групового етапу. У Донецьку зведуть нову арену або розбудують Палац спорту "Дружба", який вміщує 4131 глядачів. В Одесі з'явиться комплекс на 10 тис. місць.

Чемпіонати Європи з баскетболу відбуваються раз на два роки. У фінальній частині беруть участь 24 команди. Восени цього року турнір приймала Литва. "Золото" Євробаскету-2011 здобула збірна Іспанії.

Зараз ви читаєте новину «Україна прийме Євробаскет-2015». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути