середа, 10 квітня 2013 16:57

Курченко побудує в Харкові арену до Євробаскету-2015 за 280 млн. грн

Курченко побудує в Харкові арену до Євробаскету-2015 за 280 млн. грн
Курченко крім футболу взявся за Євробаскет. Фото: metalist.ua

Східно-Європейська паливно-енергетична компанія (СЄТЕК) стане генеральним інвестором з підготовки Харкова до чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Президент СЄТЕК Сергій Курченко планує спрямувати зусилля на будівництво в Харкові багатофункціональної спортивної арени, розрахованої на 6 тисяч глядачів. За попередніми оцінками, обсяг інвестицій СЄТЕК складе близько 280 млн. грн. Арену планують здати в експлуатацію вже в січні 2015 року.

Після проведення Євробаскету-2015, спортивна споруда можна використовувати для проведення різних змагань з багатьох видів спорту.

Раніше повідомлялося, що новий комплекс буде побудований за проектом баскетбольної арени в литовському Шауляї. Земельна ділянка знаходиться на перетині Московського проспекту і Маршала Жукова. Генеральний підрядник проекту ТОВ Спецбудмонтаж-Україна.

Група СЄТЕК (раніше - Газ Україна) спеціалізується на торгівлі скрапленим та природним газами, нафтопродуктами і товарами для нафтогазової галузі, експлуатує близько 150 АЗС. Основним акціонером група називає Сергія Курченка, який в кінці 2012 року став власником футбольного клубу "Металіст" (Харків). Відомий бізнесмен Олександр Ярославський, який займає 10-у сходинку в списку найбагатших українців, був змушений розпрощатися з улюбленим дітищем. Ярославський стверджував, що його змусили продати клуб.

Нагадаємо, що державний бюджет витратить на підготовку до чемпіонату Європи з баскетболу більше 7 млрд.грн.

Євробаскет пройде в вересня 2015 року року в шести українських містах - Києві, Харкові, Львові, Донецьку, Дніпропетровську та Одесі. У турнірі візьмуть участь 24 команди і буде зіграно 90 матчів.

Зараз ви читаєте новину «Курченко побудує в Харкові арену до Євробаскету-2015 за 280 млн. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути