четвер, 26 квітня 2018 13:15

"Павелко випадково зайшов до церкви з Кубком чемпіонів"

"Павелко випадково зайшов до церкви з Кубком чемпіонів"
Григорій Суркіс, ліворуч, та Андрій Павелко Фото: Уніан

Головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков став на захист братів Суркісів після резонансного інтерв'ю Андрія Павелка.

"Що головне в інтерв'ю Павелка? Що б він там не розповідав на радощах, все це буде накладатися на Кубок у церкві і тим самим множитися на нуль або зовсім переходити в мінус. Тим більше нарозповідав він там... М'яко кажучи, дуже далеко від дійсності.

Я подзвонив у "Динамо", попросив Ігоря Суркіса прокоментувати. Він відповів: "Павелко? А хто це?!" Зрозумів, сюжет про церкву дивилися. Блін, довелося імпровізувати.

Моя особиста думка - що в цьому інтерв'ю, що в занудному спілкуванні увечері в середу (25 квітня), куди закликали правильних журналістів, Андрій Павелко зробив відчайдушну, але невдалу спробу перевести вогонь критики з себе на "папередніков".

Коли Павелко вкладався в будівництво нічного клубу, Суркіси витрачали на "Динамо" мільйони

Відповідь:

1. Жодного відношення Павелко до отримання фіналу Ліги чемпіонів до Києва не мав, тільки рот широко розкривав у потрібних компаніях. Це виняткова заслуга самі знаєте кого, людини, у якого достатній європейський авторитет - Павелку ж просто ніде було його напрацювати, особливо в 2014 році, про який він сам говорить. Втім, нехай той чоловік про себе розповість сам. Якщо захоче. Правда, коли Григорій Михайлович заговорить ПРО ВСЕ, Павелкові буде дуже мало місця. Зокрема, про те, як Павелко взагалі став президентом Федерації футболу України.

2. "Динамо" дістався Суркісам безкоштовно і вони тепер жирують за рахунок знаменитого клубу? Ух ти, моя лапочка ... У 1993 році Павелко ще пішки під стіл ходив, а коли він вкладався у будівництво нічного клубу, Суркіси витрачали на "Динамо" мільйони.

У чому взагалі різниця між людьми по імені Меценат і Павелко? Меценати без будь-якої надії на повернення вкладають у футбол свої гроші, а такі, як Павелко - чужі. Меценати не можуть красти самі у себе, а ось ... Тут пауза.

Андрію Васильовичу, ти скільки своїх коштів вклав у футбол? А скільки вкладаєш зараз?

"Динамо" справді дісталося Суркісам безкоштовно. Зі своїми великими боргами, з прогнилим стадіоном, де під трибунами бігали пацюки, з базою на двох кривих полях і старою двоповерховою будівлею, фактично радянської гуртожитком. За цей час вони, вражини такі, побудували 9 полів з підігрівом, нову споруду бази на 12 тисяч квадратних метрів, манеж, дитячо-юнацьку школу на Нивках - знову нова споруда, знову поля. За свій рахунок, не за державний! У "Динамо", крім академічних груп різного віку, займається футболом до півтори тисячі дітей.

3. Не було б ніякої маріупольської справи, якщо б Павелко дозволив комітету етики та чесної гри в старому складі дорозслідувати справу про договірняк "Іллічівець" - "Гірник-Спорт"! Повторював, повторюю і буду повторювати: весь цей розгін КЕЧІ був зроблений тільки для того, щоб обілити "Іллічівець", нині "Маріуполь". Ніяких інших розумних підстав цим діям немає і не було. Цікаво, у скільки цього разу обійшлося ФФУ - в плані витрат на якихось іноземців, відомих тільки бублик? Чи не хочете опублікувати?

А все інше, зокрема, оповідки про Лозанну - окрема розмова. Завдання ж стояло, чи не так, Андрію Васильовичу? Встанете як-небудь навпроти Ігоря Суркіса у прямому телеефірі і скажете, подивившись опонентові у вічі: "Я зробив усе, щоб вирішити ситуацію за спортивним принципом!" Він-то, наївний, дбав про безпеку людей ... Гаразд, просто скажіть! Або як вас знесло від динамівської делегації, коли ви випадково зайшли в її готель - навіть привітатися було тяжко ...

4. Ага, канал "2+2" і "Приватбанк" заборгували мільйон УЄФА за єврокубкові трансляції. Ви звинуватили в цьому Суркіса, якого неуточнено. Але є ма-ле-есенька така проблема: ні Григорій Михайлович, ні Ігор Михайлович, ні хто-небудь з членів їхньої родини не були акціонерами "Приватбанку" і не могли впливати на його політику. У вас інші відомості? Прошу оголосити.

Нехай Павелко назве того олігарха або "олігарха", у кого Суркіс взяв гроші і вчасно не віддав

5. У каналі "2+2" Ігор Суркіс дійсно має певний відсоток акцій, про що багаторазово писали. Але він - міноритарний акціонер, питаннями трансляцій єврокубків не міг займатися! Ви точно цього не знаєте? Ай.

6. Щодо Чернігова і грошей за Ярмоленка. І що, є якісь дані слідства? Такі, що ви можете дозволити собі розкидатися звинуваченнями?

Справа в тому, що, наскільки мені відомо, в "Динамо" надіслали офіційний лист - клубу перерахували 150 тисяч євро. З тим, щоб після освоєння цієї суми переслати ще 135 тисяч. Взагалі не розумію, в чому претензії до "Динамо". Так, по-моєму, їх ніхто і не пред'являв, крім Павелка.

7. Стадіон "Динамо" імені Лобановського нібито погано підготувався до фіналу жіночої Ліги чемпіонів. Ну, це взагалі нікчемне марення. Ніхто в УЄФА не вимагав накриття трибун і ніхто не міг такого обіцяти - тому що конструкція стадіону цього не дозволяє, це було б просто небезпечно для глядачів! Зате "Динамо" вклало в ремонт і без того цілком придатного до гри стадіону 20 мільйонів гривень - в заміну крісел, ремонт туалетів, доріжок і так далі. Хотів би я знати, скільки Павелко та його організація вкладуть в ремонт "Олімпійського"! Наприклад, чи перестане протікати дах, через що вода ллється прямо в ВІП-ложі (вибачте, вибачте, розповідали!), про які він так піклується. Розумію, тут мова йде виключно про державні, народні гроші. Ох, цікаво буде послухати їхній звіт, куди саме ці грошики будуть вкладені!

8. Що стосується "Динамо" і того, що Ігор Суркіс обробляє олігархів, "стріляє" у них великі суми на утримання клубу, а потім не повертає. Це вже на рівні "повернув кулак і в морду"! Інакше - до суду. Нехай Павелко назве того олігарха або "олігарха", у кого Суркіс взяв гроші і вчасно не віддав. Без конкретних прізвищ і імен це не більше ніж словесний понос людини, яка знищує, вбиває все, до чого торкається. Людини, для якої брехливий пафос і особисті амбіції значать все, а футбол - нічого. Ганебний спектакль, який він влаштував з Кубком чемпіонів, це не більше ніж квіточки. Знаєте нову офіційну версію? Вони йшли собі з кубком, йшли, і раптом їх покликали з церкви, яку випадково виявили на шляху! Вони ніяк не могли відмовити ... Уявляєте - Павелко навіть не знав, що там буде його родич, жертвувати на "Несподівану радість" свої гроші! Я вже вірю. Тільки Павелкові і вірю.

9. Щодо штучних полів. Так уже склалося, що я трішечки в курсі. "Динамо" не раз перестеляли і природні покриття, і штучні, в тому числі в манежі на базі. Так от, зверніть увагу: ніколи "Динамо" не платило за квадратний метр більше 12 євро! Підкреслюю, це були сертифіковані ФІФА покриття для професійного футболу, а не ті доріжки, які Павелко зараз, користуючись своїм становищем у Верховній Раді, втюхує по всій країні. Так-так, нехай покаже сертифікат, а ми всі разом поцікавимося! Андрію Васильовичу, ви з травичкою обережніше - а то виходять такі от інтерв'ю, немов вставило конкретно.
Покриття по 20 євро за метр - звідси ж. Платіть, панове, яких мають за лохів!

10. Кажете, у "Динамо" успіхів мало... Виходьте до півфіналу КЄЧ, там на вас чекають.

Незрозуміло, як Павелко з пустого місця рулить вітчизняним футболом і де розташовуються його численні соратники

11. Андрій Павелко, виявляється, прийшов на порожнє місце. По-перше, незрозуміло тоді, як він з пустого місця рулить вітчизняним футболом і де розташовуються його численні соратники, по-друге, Суркіс залишив Будинок Футболу 2012 року, і успадкував його аж ніяк не Павелко.

12. Ну а яке ФФУ влаштувала безладдя з поданням Григорія Суркіса до УЄФА? Це взагалі поза всякою критикою і розумінням. Коли Павелко спочатку аплодував обранню, а потім його підручні всіляко це спростовували, аж до звинувачення у фальсифікації документів? Хамелеон, та й годі, тільки жоден хамелеон не вміє брехати настільки гладко і красномовно", - заявив Франков у конференції на matchday.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суркіси ведуть війну проти Павелка

Андрій Павелко, який до цього очолював регіональну асоціацію Дніпропетровської області, був обраний головою ФФУ 6 березня 2015 року. Павелко став п'ятим президентом ФФУ. Раніше цю посаду обіймали Віктор Банников (1992-1996), Валерій Пустовойтенко (1996-2000), Григорій Суркіс (2000-2012), що нині є почесним президентом ФФУ і Анатолій Коньков (2012-2015).

Зараз ви читаєте новину «"Павелко випадково зайшов до церкви з Кубком чемпіонів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути