Ексклюзиви
пʼятниця, 13 червня 2008 09:24

Овєчкін отримав дві найпрестижніші нагороди НХЛ

Овєчкін отримав дві найпрестижніші нагороди НХЛ
Нападаючий "Вашингтона" Олександр Овєчкін став лауреатом двох найпрестижніших індивідуальних призів НХЛ за підсумками минулого сезону.

22-річний росіянин завоював не тільки приз MVP ліги - "Харт Трофі", що вручається за результатами голосування журналістів, - але і "Лестер Пірсон Трофі", який присуджується кращому гравцю НХЛ на думку самих хокеїстів. Раніше з росіян подібне вдавалося тільки Сергію Фьодорову в 1994 році.

Таким чином, кількість індивідуальних нагород Овєчкіна в нинішньому чемпіонаті зросла до чотирьох - нагадаємо, раніше йому дісталися призи кращого бомбардира ("Арт Росс Трофі") і кращого снайпера ("Рокіт Річард Трофі") регулярної першості.

"Напевно, я найщасливіший 22-річний хлопець на планеті, - сказав Овєчкін. - Взагалі-то я хочу виграти все, так що на черзі Кубок Стенлі. Можливо, він підкориться нашій команді вже наступного року. Нам подобається те, що ми робимо. Ми ніколи не здаємося, ми віримо один в одного і в свого тренера. Отже мені не терпиться, коли почнеться новий сезон".

До речі, наставник "Вашингтона" Брюс Будро став володарем "Джек Адамс Еворд" - призу кращому тренеру НХЛ. У цій номінації він випередив Майка Бебкока з "Детройта" і Гі Карбонно з "Монреаля".

Тріумфатор нинішнього сезону у складі "Детройта" Павло Дацюк став найціннішим форвардом оборонного плану ("Френк Селке Трофі"), і втретє підряд завоював "Леді Бінг Трофі" - трофей, який щорічно присуджується гравцю, котрий продемонстрував зразок чесної спортивної боротьби і джентльменської поведінки у поєднанні з високою ігровою майстерністю.

Кращим голкіпером сезону ("Везіна Трофі") вдруге підряд (вчетверте за кар"єру) став Мартін Бродо з "Нью-Джерсі", який випередив в цій номінації росіянина Євгена Набокова ("Сан-Хосе") і Хенріка Лундквіста ("Рейнджерс").

Кращим захисником ("Норріс Трофі") втретє підряд і вшосте за кар"єру визнано одноклубника Дацюка Нікласа Лідстрьома.

Кращим новачком сезону ("Колдер Трофі") був визнаний Патрік Кейн з "Чікаго".

Нападаючий "Торонто" Джейсон Блейк отримав "Біл Мастертон Трофі" - приз за високу спортивну майстерність і вірність хокею.


Газета.Ru, "Спорт-Экспресс"
Зараз ви читаєте новину «Овєчкін отримав дві найпрестижніші нагороди НХЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути