Ексклюзиви
четвер, 18 березня 2021 11:12

Відстоюючи свою технічну перемогу над Україною, швейцарська сторона чинить низько - у ВР чекають рішення Лозанни

Відстоюючи свою технічну перемогу над Україною, швейцарська сторона чинить низько - у ВР чекають рішення Лозанни
Нардеп Георгій Мазурашу: "Дуже не хочеться, щоб те, що має вирішуватися на футбольному стадіоні, в чесній боротьбі - вирішувалось за лаштунками". Фото: Volleyball.ua

Днями Спортивний арбітраж у Лозанні має винести рішення в спорі щодо присудження технічної поразки українській збірній на користь Швейцарії. У спортивному комітеті ВР сподіваються на справедливість, бо практика вирішення долі гри за лаштунками, а не на футбольному полі, суперечить правилам "фейр плей".

Про це зазначив народний депутат Георгій Мазурашу.

Каже, що для захисту інтересів України та національної збірної у цій ситуації Українська асоціація футболу зробила все можливе.

"Знаючи, що в УАФ працюють багато фахових людей і точно відданих футболу, то я думаю, що з боку УАФ було зроблено все і навіть більше, чим можна було, щоб забезпечити захист інтересів нашої команди і країни в цій справі", - зазначив нардеп.

Тож, політик сподівається на справедливе рішення CAS.

"Дуже не хочеться, щоб те, що має вирішуватися на футбольному стадіоні, в чесній боротьбі - вирішувалось за лаштунками, юристами і в судах, а не футболістами на полі", - пояснює Мазурашу.

За його словами, швейцарці отримали технічну перемогу і мали би цього стидатися.

"Якби я був на місці тієї сторони - наших опонентів і суперників, то з їхнього боку було б гарно сказати одразу: а давайте вирішимо це на футбольному полі. А так трошки низькувато чинити і розраховувати, що завдяки якимось юридичним формальностям, пов'язаним з хворобою... Це низько розраховувати на такий автоматичний успіх, як технічна перемога. Це низько і проти правил фейр плей", - сказав він.

Раніше, колега Мазурашу по комітету, нардеп Жан Беленюк висловив пересторогу щодо майбутнього рішення КАС.

Ризик програшу України він пояснив тим, що сам Спортивний арбітраж розташований у Швейцарії і судді, на жаль, можуть зважити на цю обставину.

Як відомо, УАФ оскаржила рішення про технічну поразку української збірної в матчі зі Швейцарією, що так і не відбувся у листопаді минулого року.

Через підозру на "ковід" місцевий лікар швейцарського кантону заборонив усім гравцям Шевченка виходити на поле, відмовивши у проханні пройти тестування на коронавірус повторно. Згодом з'ясувалось, що усі наші футболісти були здорові.

Швейцарська сторона тоді пропонувала Україні протягом доби доставити в Люценр нову збірну. Проте, виконати таку умову було не можливо, навіть, з фізичної точки зору.

Зараз ви читаєте новину «Відстоюючи свою технічну перемогу над Україною, швейцарська сторона чинить низько - у ВР чекають рішення Лозанни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути