четвер, 11 березня 2021 19:56

"Швейцарська" справа про техпоразку України розглядається у Швейцарії: Беленюк поділився побоюваннями напередодні вердикту CAS

"Швейцарська" справа про техпоразку України розглядається у Швейцарії: Беленюк поділився побоюваннями напередодні вердикту CAS
Результати спортивних поєдинків мають вирішуватися на полі, а не на папері - Баленюк. Фото: Facebook

За кілька днів Україна почує вердикт CAS у справі про присудження нашій збірній технічної поразки у матчі зі Швейцарією, що так і не відбувся. Свою позицію стосовно спору та перестороги у коментарі озвучив український борець греко-римського стилю, чемпіон світу та Європи, народний депутат Жан Беленюк.

"Я в цьому випадку відстоюю позицію нашої збірної. Я вважаю, що результати спортивних поєдинків мають вирішуватися на полі, а не на папері. Тому я з самого початку був на стороні нашої збірної і продовжую бути", - сказав він.

Між тим, каже Беленюк, є певні нюанси, які викликають побоювання щодо винесення справедливого вердикту, адже і УЄФА і Спортивний арбітражний суд знаходяться у Швейцарії і мають виносити рішення, яке швейцарцям може не сподобатися.

"І це викликає деякі перестороги. Як було зі мною у фіналі літніх Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро, коли я змагався із грузином, який представляв РФ. А рефері теж був громадянин Грузії. Тоді було прикро. Тому я розумію побоювання України і сподіваюся на справедливе рішення суду", - сказав він.

У фіналі літніх Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро Беленюк зустрівся з грузином Давитом Чакветадзе, що представляв на цих змаганнях збірну Росії. Український борець добре підготувався до цього поєдинку і після першого раунду вів у рахунку 2-0. Однак потім програв з рахунком 2-9. За версією української сторони у Беленюка вкрав перемогу грузинський рефері Темо Казарашвілі, що проживає у російському місті Твер. Він кілька разів карав українця штрафними балами та постійно ставив його у партер.

УАФ оскаржив рішення про технічну поразку української збірної в матчі зі Швейцарією, що так і не відбувся у листопаді минулого року. Через підозру на "ковід" місцевий лікар швейцарського кантону заборонив усім гравцям Шевченка виходити на поле, відмовивши у проханні пройти тестування на коронавірус повторно. Згодом з'ясувалось, що усі футболісти були здорові. Негативні тести вони отримали у Києві, в сертифікованій УЄФА лабораторії.

Зараз ви читаєте новину «"Швейцарська" справа про техпоразку України розглядається у Швейцарії: Беленюк поділився побоюваннями напередодні вердикту CAS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути