середа, 19 грудня 2007 20:31

Опублікований список арбітрів на Євро-2008

УЄФА обнародував імена арбітрів, які обслуговуватимуть матчі фінальної стадії чемпіоната Європи. Комітет УЄФА у справах суддівства вибрав для роботи в Австрії і Швейцарії 12 арбітрів і 24 лінійних рефері, яким з 7 по 29 червня буде довірено 31 матч Евро-2008. У колектив арбітрів увійдуть також чотири резервні рефері. Бригади арбітрів будуть складені з представників однієї країни. Всі вони останніми роками регулярно були зайняті в єврокубках, тому їх досвід спільної роботи і взаєморозуміння повинні підвищити рівень суддівства на турнірі. Відзначимо, що в опублікований список не потрапив жоден з російських арбітрів.

- Завжди складно затвердити остаточний список арбітрів, які відправляться на таке престижне змагання, як чемпіонат Європи, - заявив голова Комітету УЄФА у справах суддівства Анхель-Марія Вільяр-Льона. - Втім, ці судді є кращими представниками своєї професії і заслужили свій шанс. Ідея призначення трійок суддів з однієї країни бере свій початок з Евро-2004 і дозволяє арбітрам протягом тривалого часу налагодити взаєморозуміння в зустрічах на національній арені і в турнірах під егідою УЄФА. Ми бажаємо ним всього самого кращого на Евро-2008.

Під час матчів фінального турніру застосовуватиметься система радіозв"язку між суддями, який активно використовується в інших турнірах під егідою УЄФА. Всі 44 арбітри пройдуть ретельну підготовку. З 14 по 17 квітня вони відвідають підготовчі збори в готелі "Мевенпік" в швейцарському Регенсдорфі, де їх перевірять на фізичну готовність і проконсультують перед початком турніру. З 3 червня цей готель стане місцем дислокації суддівського корпусу. З 26 червня судді, які продовжать роботу на чемпіонаті, переберуться у віденський готель "Renaissance Penta".

По ходу турніру судді, що отримали травми, будуть замінені на резервних арбітрів конкретного матчу, а самого резервного арбітра замінить лінійний суддя, який не зайнятий в конкретний ігровий день.

- Всі судді продовжать обслуговувати матчі єврокубків, але не призначатимуться на товариські зустрічі 16 команд-учасниць фінального турніру, - мовиться в заяві УЄФА.

На турнірі з суддями працюватиме фізіотерапевт, лікар і тренер по фізпідготовці, який розробив спеціальну програму на час чемпіонату.

Список арбітрів, которіе працюватимуть на Євро-2008 виглядає таким чином:

     Рефері

Рефері на линії

Країна

     Конрад Плауц

Егон Беройтер, Маркус Майєр

Австрія

     Франк де Блекере

Петер Херманс, Алекс Верстратен

Бельгія

     Ховард Уэбб

Даррен Кенн, Майкл Малларкі

Англія

     Херберт Фандель

Карстен Кадах, Фолькер Вецель

Німеччина

     Кірос Вассарас

Дімитрос Бозацидіс, Дімітріс Сараідаріс

Греція

     Роберто Розетті

Алессандро Грізеллі, Паоло Кальканьо

Італія

     Пітер Вінк

Адріан Ініа, Ханс тен Хове

Нідерланди

     Том-Хеннінг Евребе

Гейр-Оге Холен, Єрік Рестад

Норвегія

     Любош Міхел

Роман Слишко, Мартін Балко

Словаччина

     Мануель Енрике Мехуто Гонсалес

Хуан Карлос Юсте-Хіменес, Хесус Кальво-Гвадамуро

Іспанія

     Петер Фрейдфельдт

Стефан Віттберг, Хенрік Андрен

Швеція

     Массімо Бузакка

Маттіас Арне, Стефан Кюа

Швейцарія


В ролі резервних рефері на турнір відправляться Іван Бебек (Хорватія), Стефан Ланнуа (Франція), Віктор Кошшої (Угорщина), Крістінн Якобссон (Ісландія), Гжегож Гільовські (Польща), Олегарью Бенкеренса (Португалія), Крейг Томсон (Шотландія), Дамір Скоміна (Словенія).

Джерело:
"Спорт-экспресс"





Зараз ви читаєте новину «Опублікований список арбітрів на Євро-2008». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути