Ексклюзиви
субота, 11 жовтня 2008 15:10

Олімпійського чемпіона "посадили" на 5 років за наркотики

Екс-рекордсмен світу в бігу на 100 м американець Тім Монтгомері засуджений до п"яти років ув"язнення за розповсюдження наркотиків.

Атлета спіймали на спробі збути більше 100 грамів героїну. Ще у липні Монтгомері визнав свою провину, що було враховане судом при винесенні вироку. Зараз колишній спортсмен відбуває ув"язнення в 46 місяців за підробку банківських чеків загальною вартістю в 775 тисяч доларів.

Американець виграв олімпійське золото в естафеті 4 х 100 на Іграх-2000. Через два роки після Олімпіади в Сіднеї Монтгомері встановив рекорд світу в бігу на 100 м (9,78). Проте атлет позбувся олімпійської нагороди та вищого світового досягнення після того, як був викритий Американським антидопінговим агентством у застосуванні допінгу. В 2005 році спортсмена усунули від змагань.
Додамо, що у в"язницю свого часу потрапила і колишня подруга бігуна відома спрінтерша Меріон Джонс. Вона разом з Монтгомері проходила у справі про грошові махінації та була засуджена за брехню під присягою. Вона позбавлена трьох золотих і двох бронзових медалей, здобутих на Олімпіаді-2000, американка вже відбула у в"язниці півроку, повідомляє "СЕ".

Зараз ви читаєте новину «Олімпійського чемпіона "посадили" на 5 років за наркотики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути