Ексклюзиви
четвер, 17 лютого 2022 16:15

Олімпіада-2022: підсумки 13-го дня і медальний залік

У четвер, 17 лютого, завершився вже 13-й змагальний день XXIV зимових Олімпійських ігор 2022 року.

Цього дня в Пекіні українські спортсмени не виступали. Загалом було розіграно шість комплектів нагород.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є перша довгоочікувана медаль. Українці на Олімпіаді: підсумки 12-го дня

Швейцарка Мішель Ґізін перемогла у гірськолижній комбінації серед жінок. На другому місці опинилася ще одна представниця Швейцарії Венді Гольденер, а на третьому - Федеріка Бріньоне з Італії.

У фрістайлі сьогодні жінки розіграли медалі в дисципліні скі-крос. У великому фіналі першою фінішувала шведка Сандра Неслунд, "срібло" дісталося Маріель Томпсон з Канади, а "бронза" - Даніелі Маєр з Німеччини.

Протистояння Канади та США в жіночому хокеї справді було гідне фіналу. Канадки вели у рахунку 3:0, однак американки більше атакували та скоротили відставання до мінімуму. На більше у них не вистачило часу, і збірна Канади отримала "золото".

Японка Міхо Такаґі тріумфувала з олімпійським рекордом на дистанції 1000 м у жіночому ковзанярському спорті. Другою стала Ютта Лердам з Нідерландів, а третьою - американка Бріттані Боу.

Командну першість Гундерсена з лижного двоборства виграла збірна Норвегії. Німеччина на фініші випередила Японію в боротьбі за другу сходинку п'єдесталу. Після стрибків з великого трампліна спортсмени бігли естафету 4х5 км.

У жіночому фігурному катанні золоту та срібну медалі завоювали представниці ОКР. Перемогла Ганна Щербакова, другою стала Олександра Трусова. На третьому місці опинилася японка Каорі Сакамото. Українка Анастасія Шаботова, нагадаємо, вибула після короткої програми.

У фіналі чоловічого турніру з керлінгу зіграють збірні Великобританії та Швеції. За третє місце змагатимуться США та Канада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без українців. Розклад 13-го дня змагання в Пекіні-2022

У медальному заліку лідерство закріпила Норвегія, яка здобула вже 14 золотих медалей. У Німеччини залишилося 10 нагород найвищої проби. Далі йдуть США. За ними слідують Швеція та Китай.

Автор: olympics.com
  Медальний залік Олімпіади-2022 після 13-го дня
Медальний залік Олімпіади-2022 після 13-го дня

Зимові Олімпійські ігри в Пекіні триватимуть з 4 по 20 лютого 2022 року.

Під час зимової Олімпіади проводяться змагання з 15-ти дисциплін у семи видах спорту. Усього розіграють 109 комплектів медалей.

Українські спортсмени у столиці Піднебесної виступатимуть у 12-ти дисциплінах.

Зараз ви читаєте новину «Олімпіада-2022: підсумки 13-го дня і медальний залік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути