Ексклюзиви
середа, 16 лютого 2022 15:50

Є перша довгоочікувана медаль. Українці на Олімпіаді: підсумки 12-го дня

На XXIV зимових Олімпійських іграх в Пекіні позаду 12-й змагальний день.

Він став успішним для України. Олександр Абраменко виправдав наші надії та здобув срібну нагороду в лижній акробатиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Абраменко вийшов до фіналу. Українці на Олімпіаді: підсумки 11-го дня і медальний залік

У слоупстайлі не було рівних американським фрістайлістам. Александер Голл показав перший результат, а Ніколас Ґеппер - другий. Компанію на п'єдесталі їм склав швед Єспер Тьєдер.

Гірськолижники змагалися у слаломі. Українець Іван Ковбаснюк помилився під час першого заїзду і не фінішував. Переміг тут француз Клеман Ноель, котрий випередив австрійця Йоганнеса Штрольца та норвежця Себастьяна Фосс-Солевога.

В лижних перегонах спортсмени змагалися в командних спринтах класичним стилем. Юлія Кроль і Марина Анцибор показали в першому півфіналі дев'ятий час, на чому завершили боротьбу. Аналогічно виступили й Олексій Красовський з Русланом Переходою, не потрапивши до фіналу.

У жінок "золото" здобула команда Німеччини, а у чоловіків - Норвегія. Срібні нагороди дісталися шведкам і фінам, а бронзові - представницям і представникам ОКР.

Уважно українські прихильники біатлону спостерігали за жіночою естафетою. Неочікувано слабкою ланкою команди стала Юлія Джима, котра в Пекіні демонструвала непогані результати. Вона заробила коло штрафу, через що Україна не претендувала на високі місця. При цьому Ірина Петренко, Анастасія Меркушина й Олена Білосюк на трьох не використали жодного додаткового патрону.

Естафету виграла команда Швеції, другими фінішували представниці ОКР, а третіми - німкені.

Олександр Абраменко, як уже зазначалося, виправдав покладені на нього надії. У чоловічому турнірі з лижної акробатики він завоював "срібло", поступившись лише китайцю Ці Ґуанпу, котрий виконав бездоганний стрибок. Третім став росіянин Ілля Буров. Ще один українець Олександр Окіпнюк став дев'ятим, не потрапивши до суперфіналу.

У шорт-треку розіграли два комплекти нагород. Чоловічу естафету на 5000 м виграли канадці, за ними фінішували корейці й італійці.

Українка Уляна Дуброва в своєму чвертьфінальному забігові на 1500 м показала останній, шостий час і до півфіналу не пройшла. Перемогла на цій дистанції кореянка Чхве Мін Джон, другою стала італійка Аріанна Фонтана, а третьою - нідерландка Сюзанн Схюлтінґ.

Бронзові нагороди в жіночому хокейному турнірі здобула збірна Фінляндії. Фінал тут заплановано на завтра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віримо в Абраменка й Окіпнюка. Розклад 12-го дня змагання в Пекіні-2022

У медальному заліку лідерство продовжує утримувати Норвегія, яка здобула вже 13 золотих медалей. Німеччина є найближчою переслідувачкою з 10-ма нагородами найвищої проби. Далі йдуть США. За ними розташувалися Китай, Австрія, Нідерланди та Швеція.

Автор: olympics.com
  Медальний залік Олімпіади-2022 після 12-го дня
Медальний залік Олімпіади-2022 після 12-го дня

Зимові Олімпійські ігри в Пекіні триватимуть з 4 по 20 лютого 2022 року.

Під час зимової Олімпіади проводяться змагання з 15-ти дисциплін у семи видах спорту. Усього розіграють 109 комплектів медалей.

Українські спортсмени у столиці Піднебесної виступатимуть у 12-ти дисциплінах.

Зараз ви читаєте новину «Є перша довгоочікувана медаль. Українці на Олімпіаді: підсумки 12-го дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути