вівторок, 04 квітня 2017 11:13

Олімпіада-2018 пройде без найсильніших хокеїстів

Олімпіада-2018 пройде без найсильніших хокеїстів
Гравці НХЛ пропустять Олімпіаду вперше з 1998 року

Національна хокейна ліга оголосила, що не візьме участь у зимових Олімпійських іграх 2018 року в Пхенчхані.

"Переважна більшість клубів виступала проти паузи у календарі в сезоні 2017-18 для участі гравців НХЛ в Олімпійських іграх. Але ми були відкриті до пропозицій всіх сторін, що мають до цього відношення (у тому числі МОК, ІІХФ, НХЛПА тощо). Рада директорів була готова переглянути свої погляди на проблему, - йдеться в заяві НХЛ. - Минуло багато місяців, а справжнього діалогу так і не сталося.

Навпаки, Міжнародний олімпійський комітет заявив, що участь гравців НХЛ в Олімпіаді 2022 року в Пекіні залежить від поїздки на Ігри-2018 у Пхенчхані. А профспілка гравців офіційно підтвердила, що зацікавлена у проведенні будь-яких переговорів, які зроблять участь в Олімпіаді привабливою для клубів.

З метою припинити всі спекуляції на цю тему, ми підтверджуємо, що в календарі сезону 2017-18 не передбачено перерву на зимові Олімпійські ігри. На цьому питання офіційно закрите".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майкл Боссі тричі поспіль закидав більше 60 шайб за сезон

Комісіонер НХЛ Гері Беттмен у попередні місяці неодноразово повторював, що власники клубів виступали проти участі в Олімпіаді з багатьох причин. Основною з них була 17-денна перерва в лютому, коли сезон у лізі американського футболу (NFL) уже закінчений, а головної бейсбольної ліги (МЛБ) ще не розпочався.

На цьому перерветься серія з п'яти поспіль участей гравців НХЛ у зимових Олімпіадах, яка почалася на Іграх-1998 у Нагано (Японія).

Зараз ви читаєте новину «Олімпіада-2018 пройде без найсильніших хокеїстів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути